Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Netko će 'nadrapati'

Krenula ludnica: Koji će broj nositi Neymar u Barceloni?

U noći s ponedjeljka na utorak brazilska nogometna zvijezda Neymar realizirala je polovicu svog transfera u redove katalonskog nogometnog diva Barcelone...

Neymar (21) je u prostorijama brazilskog kluba Santosa potpisao ugovor kojim potvrđuje prelazak u redove aktualnog prvaka Španjolske. Vijest je objavio putem vlastitog profila na društvenoj mreži Twitter, a uz tekst je priložio i "slikovni dokaz".

"Realiziran je transfer u specijalan klub. Hvala na svemu, a ovaj ću trenutak vječno čuvati u svome srcu", napisao je Neymar.

Brazilski napadač provest će idućih pet sezona u katalonskoj prijestolnici, a konačni transfer bit će zaključen u prostorijama Barcelone. Međutim, točan datum još nije poznat, a spominje se kraj sljedećeg tjedna.

Neymar će se u srijedu priključiti brazilskoj reprezentaciji, gdje će mu izbornik Luiz Felipe Scolari odrediti datum kada može odletjeti prema Barceloni i dovršiti svoj transfer.

Prodaja već ide kao luda

A u Barceloni se već naveliko prodaju dresovi na koje navijači stavljaju Neymarovo ime s brojem 11. Taj broj Neymar je nosio u Santosu, ali i u brazilskoj reprezentaciji. Većina očekuje kako će Thiago Alcantara morati prepustiti 11-icu, a možda ga klub i proda ukoliko stigne prava ponuda.

No, možda Neymar uzme i broj 7 kojeg nosi David Villa. Te špekulacije samo su potvrda onih o Villinom odlasku iz Barcelone.

Barcelona je za Brazilca ukupno platila 60 milijuna eura. 10 su već dali ranije, a za 50 milijuna bit će im olakšan budžet ovog ljeta. No, vjerojatno će se prodajom dresova i pomoću sponzora ta 'budžetska rupa' vrlo brzo pokriti jer je Neymar velika teen zvijezda od Brazila do Azije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider