Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ako su Mađare pobijedili...

Tucak uoči Francuske upozorio: ''Nema podcjenjivanja, nema 'lako ćemo', imaju odlične igrače''

Izbornik Ivica Tucak najavio je polufinale protiv Francuske.

Ivica Tucak i hrvatski vaterpolisti (Foto: Tonči Plazibat/Cropix)

Vaterpolska reprezentacija Hrvatske uspješno se plasirala u novo polufinale, bolji smo bili od Srba 15:13 i tako ušli među četiri najbolje reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Svi su očekivali Mađare u polufinalu, ali nevjerojatan poduhvat ostvarili su Francuzi i srušili debelo favoriziranu reprezentaciju Mađarske.

''Nema govora o načinu razmišljanja 'lako ćemo' niti sam ja ikada tako razmišljao. Kad igramo protiv Kine ili bilo koga tko je možda na papiru manje jak, ugledan, ja prema svakom suparniku imam sportski respekt'', ponizno je Ivica Tucak najavio polufinalnu utakmicu s Francuzima.

Manuel Pellegrini Pellegrini probranim riječima o Modrima: ''Dinamo obično igra Ligu prvaka, naviknuti su na pobjeđivanje'' divider

''Jer, bit ću tako slobodan, mislim da samo glup sportaš može podcijeniti suparnika, jer time samo podcjenjuješ i svoj rad. Ne dolazi u obzir, a pogotovo ne u polufinalu Svjetskog prvenstva i protiv suparnika koji se zove Francuska. Svi smo svjesni toga. Znamo da igramo odličan vaterpolo, da imamo vjeru u sebe. Mi nismo pobijedili Francusku i nećemo je pobijediti sve dok to ne učinimo do 32. minute'', poruka je izbornika.

Francuzi imaju paklenog igrača

Thomas Vernoux ističe se kao najbolji igrač Francuske, tek mu je 21 godina, odlično igra, postigao je već 22 pogotka na turniru, od kojih je pet Mađarima.

''Mađarima je onako, 'hladno' dao 5 komada. 'Izbušio' je sve suparnike ovdje i njega je nemoguće čuvati jedan na jedan. Toliko je fizički moćan da je to nemoguće. Da ne spominjem Bodegasa koji je prije 10-ak godina kada je Italija postizala vrhunske rezultate, on baš bio njihov prvi centar. Zatim Crousillat desno, Bouet lijevo, Fontani na golu. To je sjajna reprezentacija'', nahvalio je Vernouxa pa dodao:

''Zato ćemo Vernouxa sigurno udvajati jer rekao sam da njega jedan čovjek ne može čuvati. On igra obranu, napad, ulazi kao drugi centar i on je sigurno danas među pet najboljih na svijetu, a vjerujem da će za koju godinu biti rijetko viđena igračka marka u planetarnom pogledu.

Ivan Perišić i Antonio Conte Conte progovorio o Tottenhamu: ''Oni slave četvrto mjesto. Ja slavim titule, a ne četvrto mjesto'' divider

Mlad je, potentan, potpuno je posvećen vaterpolu. Mi ćemo ga zatvoriti sigurno dupliranjem, nećemo mu dopustiti nikakav prostor. Jasno, to otvara prostor nekim drugim igračima za šut, ali bolje netko drugo nego on'', zaključio je naš izbornik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider