Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka novi angažman

Conte progovorio o Tottenhamu: ''Oni slave četvrto mjesto. Ja slavim titule, a ne četvrto mjesto''

Antonio Conte vodio je Tottenham od studenog 2021. do ožujka 2023. godine.

Ivan Perišić i Antonio Conte (Foto: Afp)

Talijanski stručnjak Antonio Conte od ožujka prošle godine čeka na novi angažman, nikamo se ne žuri proslavljenom Talijanu, vodio je brojne svjetske klubove, a posljednji mu je bio Tottenham.

Conte se teško uklopio u londonski klub, uvijek je isticao da treba raditi na mentalitetu pobjednika, a baš to nedostaje Tottenhamu da postigne neki zapaženiji uspjeh, pogotovo u Premier ligi. Duže od 60 godina Spursi čekaju na prvenstvo, posljednji veliki uspjeh, mimo finala Lige prvaka, bio je osvajanje FA Kupa 1991. godine.

Memphis Depay i Quincy Promes Nizozemska zvijezda s 50 nastupa za reprezentaciju osuđena na šest godina zatvora divider

Bezbroj trofeja u svojoj vitrini drži Conte, Serie A osvojio je kao trener četiri puta, od toga tri s Juventusom, dok je kao igrač pet puta slavio Scudetto s istim klubom. Uspješan je bio u počecima svoje trenerske karijere, s Barijem je slavio titulu Serie B.

Talijan je dao veliki intervju za britanski Telegraph, posebno se dotaknuo svoga posljednjeg trenerskog angažmana u sjevernom Londonu.

''Ja ne slavim četvrta mjesta''

''Za mene je bilo čudno slaviti četvrto mjesto. Nakon posljednje utakmice s Norwichem rekao sam svojem stručnom stožeru da se ne smiju naviknuti na takvo što. Ja sam se navikao proslavljati titule, a ne četvrta mjesta'', rekao je Conte pa dodao:

''Ja moram pobijediti. Drugi čekaju slaviti na moj neuspjeh ako ne pobijedim. To je istina'', poručio je talijanski stručnjak.

Lewis Hamilton Mercedes predstavio drastičnu promjenu, novi bolid bit će pogodak u sridu ili potpuni fijasko divider

Jedini trofej koji nedostaje u Conteovoj vitrini popularni je ''klempo'', odnosno pehar Lige prvaka, ističe da mu je velika želja donijeti ga kući.

''To mi je velika želja, moram donijeti svom ocu taj trofej'', kazao je.

Na pitanje kada je spreman vratiti se i preuzeti neki od najjačih klubova svijeta, Conte je kratko poručio:

''Spreman sam odmah!''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider