Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Briljantni Cindrić

Treća pobjeda Kauboja: Hrvatska do kraja strahovala protiv Bjelorusije!

Hrvatska je pobijedila Bjelorusiju 31-25 u svom trećem nastupu na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2017.

Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila treću pobjedu na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2017 u skupini C svladavši Bjelorusiju s 31-25 (18-15).

Ovom pobjedom Hrvatska je i teoretski osigurala plasman u osminu finala dva kola prije kraja natjecanja po skupinama. Bila je to treća pobjeda nakon što je prije toga Hrvatska pobijedila Mađarsku, a po svemu sudeći s Njemačkom će igrati za prvo mjesto u skupini. 

Protiv Bjelorusije Hrvatska je kontrolirala rezultat od samoga početka, niti u jednom trenutku nije gubila, a jedina dva poravnanja bila su 1-1 i 2-2. Naši igrači su se prvi puta odvojili na tri gola prednosti povevši sa 5-2, no Bjelorusi su većim dijelom prvoga poluvremena uspijevali smanjivati na jedan razlike. Ipak, zahvaljujući izvrsnom Luki Cindriću, koji je prvo poluvrijeme okončao s osam postignutih pogodaka uz stopostotnu realizaciju i pet asistencija, Hrvatska se odvojila i na četiri razlike u nekoliko navrata, te na odmor otišla s vodstvom 18-15.

Početkom nastavka Bjelorusi su uspjeli pronaći rješenje za Cindrića, a ostali naši igrači nisu bili raspoloženi, pa su Bjelorusi uspjeli smanjiti na jedan razlike (20-19). Tada je hrvatski izbornik Željko Babić odlučio u igru uvesti Domagoja Duvnjaka, iako je bilo predviđeno kako bi se on trebao odmarati u ovoj utakmici, a kapetan je odgovorio na najbolji način. S nekoliko golova s vanjske pozicije Duvnjak je čuvao minimalnu prednost Hrvatske do sredine drugog dijela, u 46. minuti je bilo 23-22, a bio je i inicijator serije od 5-0 kojom je odveo svoju momčad do nedostižnih 28-22 u 54. minuti.

Hrvatsku je do pobjede predvodio Luka Cindrić s osam golova, pet je dodao Zlatko Horvat, a četiri Domagoj Duvnjak, dok su Artjom Karalek sa sedam te Denis Rutenka i Sergej Šilovič sa po pet pogodaka bili najefikasniji kod Bjelorusije.

Ranije u ponedjeljak u našoj skupini Mađarska je svladala Čile s 34-29 (17-14). Do prvih bodova na SP-u Mađare je predvodio Iman Jamali sa sedam golova, po pet su dodali Adam Juhasz i Mate Lekai, dok su Erwin Feuchtmann s devet i Rodrigo Salinas sa šest pogodaka predvodili Čileance.

Hrvatska je trenutačno na vrhu skupine sa šest bodova, druga je Njemačka s četiri boda i utakmicom manje, Mađarska, Bjelorusija i Čile imaju po dva boda ima, dok je Saudijska Arabija na dnu bez bodova.

Hrvatska će u 4. kolu u srijedu od 20.45 sati igrati protiv Čilea.

Kindarena

HRVATSKA - BJELORUSIJA 31-25 (18-15)

HRVATSKA: Stevanović, Ivić; Mihić 2, Duvnjak 4, Stepančić 2, Gojun, Horvat 5 (1), Kontrec 1, Božić Pavletić 1 (1), Mandalinić 3 (1), Štrlek 3, Musa, Jotić, Mamić 2, Šebetić, Cindrić 8 (1)

BJELORUSIJA: Mackevič, Saldacenka; Brovka, Kuleš 2, Šinkel, Astrašapkin, Puhovski 2 (1), Rutenka 5, Šilovič 5, Šumak, Jurinok 4, Baranav, Padšivalav, Karalek 7, Citov, Gajdučenko

SUTKINJE: Bonaventura i Bonaventura (Francuska)

SEDMERCI: Hrvatska 4/5, Bjelorusija 1/1

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta, Bjelorusija 10 minuta

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider