Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zbilja odlično igraju

Hat-trick Vujovićeve Slovenije: Sredili i Červarove Makedonce!

Nakon trećeg kola Slovenija je stopostotna na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U trećem kolu skupine B Svjetskog rukometnog prvenstva u Metzu je Slovenija pobijedila Makedoniju koju vodi Lino Červar s 29:22 (16:10).

Slovencima, čiji je izbornik Veselin Vujović, to je treći trijumf na ovom natjecanju, kojim su i matematički potvrdili nastup u osmini finala. U nokaut fazu će s pozicije jedan ili dva, a to će se znati nakon što odmjere snage sa Španjolskom.

Već do poluvremena su Slovenci napravili lijepu zalihu i praktički riješili pitanje pobjednika. U nastavku su prednost povećali i do 10 golova razlike da bi Makedonci u posljednjim minutama ipak uspjeli ublažiti poraz.

Slovenski strijelci ravnomjerno su se rasporedili pa tako nijedan igrač nije postigao više od četiri pogotka (najefikasniji su bili Gašper Marguč i Marko Bezjak). Makedonce je, uobičajeno, predvodio Kiril Lazarov koji je zabio devet golova.

U utakmici naše skupine (C) prvu pobjedu je upisala Mađarska koja je s 34:29 (17:14) bila bolja od Čilea.

Iman Jamali je sa sedam golova bio prvo ime Mađara čiji su vratari Nandor Fazekas i Roland Mikler skupili 13 obrana. Najbolji među Čileancima je bio Erwin Feuchtmann s devet pogodaka.

U skupini s kojom se Hrvatska križa (D) Egipat se približio osvajanju trećeg mjesta trijumfom nad Bahreinom. Završilo je 31:29 (17:15).

Yehia Elderaa je sa šest golova bio prvo ime Egipćana, a jednako je postigao i Mahdi Abdulla Saad za Bahrein.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider