Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vijesti iz atene

Podignuta optužnica protiv Bad Blue Boysa: Evo za što ih se sve tereti

Huligani iz Hrvatske čekaju istragu oko nereda i ubojstva navijača AEK-a.

Galerija Uhićeni Bad Blue Boysi Grčka policija Uhićeni Bad Blue Boysi +14 Uhićeni Bad Blue Boysi

 

  • Bad Blue Boysi su unatoč zabrani gostovanja na obje utakmice 3. pretkola Lige prvaka stigli u Atenu te uz manji broj pripadnika GATE 13, navijača Panathinaikosa, u ponedjeljak kasno navečer napravili velike nerede ispred stadiona AEK - pri čemu je bilo nekoliko teže ozlijeđenih, a smrtno je stradao jedan navijač Dinamova protivnika
  • Na sud je prebačeno 103 huligana, od kojih su 92 hrvatski državljani. Procjenjuje se da je na slobodi još 20 do 30 BBB-a 
  • Iz navijačkih se krugova pojavila informacija kako je ubojica domaćeg navijača također grčki državljanin, huligan iz grupe GATE 13 koji je bio s BBB-om, ali za takvo što još nema službene potvrde grčkih vlasti i istraga je u tijeku

Tijek događaja:

16:00 Saslušanje je završeno, podignuta je optužnica protiv ukupno 104 huligana. Tereti ih se za ukupno četiri kaznena djela i sedam prekršajnih.

14:30 BBB-ima stigla podrška iz Kijeva: Pogledajte na čemu su ispisali poruke

14:00 Povećala se brojka uhićenih u Grčkoj. Za ostalim Hrvatima se i dalje traga.

12:40 Fotografije iz Atene pokzauju kako su na sud morali i neki ozlijeđeni BBB-i. U bolnici je još uvijek jedan pripadnik zagrebačke navijačke grupe koji je zadobio teže ozljede u sukobu.

12:20 Pri dolasku na sud BBB-u su okupljeni vikali da su "fašisti" i "ubojice". Čuva ih jako policijsko osiguranje.

12:00 Dinamo je uzvratio AEK-u žestokim priopćenjem. Poručuju kako se grčki klub sramotno koristi ljudskom tragedijom zbog rezultata.

11:30 Pojavilo se šokantno priznanje iz redova grčke policije prema kojem nisu ni otvorili dokument koji im je poslala hrvatska policija. U njemu je bilo detaljno upozorenje kako 100-injak huligana stiže u Grčku.

10:45 Pojedini mediji u Ateni su objavili detalje iz policijske istrage. Tvrde da su policiji BBB-i ispričali nezamislivu priču o početku nereda.

10:25 Već zadnjih sat vremena traje prebacivanje uhićenih BBB-a. Ulica je blokirana, puno je TV ekipa i fotoreportera. Dosta je policije u civilu, ali i onih s fantomkama.

BBB-e stavljaju u autobuse i prebacuju ih na sud koji nije daleko od policijske postaje. Jake policijske snage osiguravaju cijelu trasu puta jer postoji strah od odmazde navijača AEK-a.

9:30 BBB-i su se na Instagramu oglasili fotografijom s prekriženim nožem. 

9:10 Sinoć su se u kvalifikacijama za Ligu prvaka dogodili novi navijački izgredi na utakmici danskog Kopenhagena i češke Sparte. Zanimljivo, radi se o paru čiji će gubitnik igrati s gubitnikom para Dinamo - AEK za skupine Europske lige.

9:00 Grčki AEK jučer je izdao oštro priopćenje u kojem traže izbacivanje Dinama iz kvalifikacija za Ligu prvaka te su naglasili kako ne žele igrati utakmice u Zagrebu i Ateni, 15. i 19. kolovoza. Vrše pritisak na UEFA-u, no od toga neće biti ništa.

BBB-i čekaju izlazak pred tužitelja

8:45 Sve 94 uhićene osobe koje je grčka policija privela jučer nakon navijačkih nereda uoči utakmice 3. pretkola kvalifikacija Lige prvaka između AEK-a i Dinama bit će izvedene pred tužitelja.

U tijeku su laboratorijska istraživanja DNK i drugih dokaza za identifikaciju počinitelja ubojstva.

8:35 Još petorica Hrvata koja su navodno sudjelovala u skupini koja je izazvala krvave incidente u Nea Filadelfiji dovezena su u utorak kasno navečer u Igumenicu, dok su brodom trebali otputovati u Italiju, a odatle se vratiti u Hrvatsku, prenosi agencija ANA.

8:30 Grčki Panathinaikos je otkazao prijateljski susret s košarkašima Dinama. Zagrebački klub se obratio priopćenjem.

''S Panathinaikosom i u dalje ostajemo u kvalitetnom partnerskom odnosu. Obitelji poginulog navijača izražavamo iskrenu sućut i s velikim žaljenjem gledamo na tragediju koja se dogodila. U svakom sportu, pa tako i našem, postoji nulta tolerancija na nasilje i nerede. Brojnim navijačima i poklonicima košarke koji su već u pretprodaji kupili ulaznice za ovu utakmicu, u najkraćem mogućem periodu će biti izvršen povrat uplaćenih iznosa.''

8:10 Još jedan dokaz katastrofalnog rada grčke policije iznio je lokalni fotograf koji je pokazao da je mjesto ubojstva nesretnog Michalisa prvo oprano, a onda su tek forenzičari stigli po dokazne materijale.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider