Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ivica Medo iz Seville

Slučaj Jarni drma Sevillu, Bjelica poručio: "Drag mi je Betis, ali ja ću navijati za Dinamo"

Prošetali smo Sevillom i porazgovarali s ljudima na ulici o slučaju Roberta Jarnija.

Nenad Bjelica (Foto: Afp)

Slučaj Robert Jarni izazvao je veliku pažnju španjolskih medija pred utakmicu Konferencijske lige između Betisa i Dinama.

Raspisali su se Španjolci u svojim vodećim sportskim dnevnicima, ima dosta komentara i uglavnom su na strani bivšeg hrvatskog reprezentativca, iako ne negiraju da bi slična situacija u Španjolskoj odjeknula i pokrenula polemike.

Kako razmišljaju obični navijači i građani? Porazgovarali smo s nekoliko njih u središtu Seville.

"Sve ovisi o tome je li netko navijač Betisa ili Seville. Ili možda nekog trećeg kluba", kazao nam je jedan prolaznik.

Jedni hvale, a drugi kude bivšeg Vatrenog

"Betisovi navijači uglavnom hvale Jarnija, dok Sevillini imaju oprečno mišljenje", kazao je i utvrdio:

"Da se to dogodi u Španjolskoj, mislim da bi bilo buke. Ne znam bi li dobio otkaz, ali bilo bi problema".

Robert Jarni Jarni: "Petkovićeva izjava pokazuje manjak kućnog odgoja. Žao mi je što nekog vrijeđa moja iskrenost" divider

Dulje smo porazgovarali s dvojicom navijača Seville. Obojica tvrde da bi i u Španjolskoj izbio skandal da neki izbornik izjavi kako navija protiv, primjerice, Real Madrida u međunarodnoj utakmici, bez obzira na to što je jedan dio karijere proveo u tom inozemnom klubu.

"Uh, mogu naši novinari pisati što hoće, ali da netko iz Saveza kaže da navija protiv Reala, nastala bi velika buka. A najviše bi galamili novinari iz Madrida. Nema veze je li netko igrao za taj klub. Ako obnaša dužnost izbornika i kaže da bi navijao protiv Reala, žestoko bi ga napali. Da, to bi i kod nas bio skandal", ispričao nam je mladi konobar ispred jednog restorana u srcu Seville.

Nenad Bjelica komentirao slučaj Jarni

U novinarskom poslu česte su koincidencije. Sinkronicitet se pokazao na djelu kada smo ušli u taksi nakon ručka u ugodnom japanskom restoranu koji je stacioniran nešto dalje od centra i ima vrlo pristupačne cijene.

"Ja sam Jose. Kažete da ste hrvatski novinari, pa ja jako volim Hrvatsku. Meni je Davor Šuker dječački idol. Jedan od najboljih i najvažnijih igrača koje je Sevilla imala. Rođen sam u Sevilli i vatreni sam njezin navijač. Naravno da volim i Rakitića, ali Šuker mi je zakon", ispričao nam je Jose u dahu i potvrdno klimnuo glavom kada smo ga upitali je li čuo za slučaj Jarni.

Vlada Stošić (lijevo) Bivši as Zvezde i Betisa otvoreno o slučaju Jarni: "Skandirat će mu cijeli stadion u Sevilli" divider

"Kako ne, o tome bruji cijela Sevilla i Španjolska. Evo upravo o tome pričaju na gradskom radiju koji prati Betis i Sevillu u stopu", kazao je i pojačao ton, a kad tamo - Nenad Bjelica parla na španjolskom.

"Da, to je Bjelica, znam za njega. Igrao je u Betisu i bio je trener Dinama", kazao je Jose kojem je nogomet ručak i večera.

Španjolac uvjeren da će Dinamo slaviti

"Ma, kako ne bi poznavao Dinamo. Zna ga cijela Europa, igrao je puno u Ligi prvaka. Odavno znam za Dinamo, puno prije nego što je igrao sa Sevillom u Europskoj ligi. Pa, Šuker je iz Dinama došao u Sevillu, zar ne!?" nastavio je Jose sipati informacije kao iz rukava.

"Slušajte me dobro: Dinamo će večeras pobijediti Betis", kazao je i podigao prst.

Iskazali smo malu skepsu kazavši da Dinamo više nije što je donedavno bio...

Robert Jarni Robert Jarni za Estadio Deportivo: ''Klaun? To sve govori o njemu, nemam s tim problem'' divider

"Ma, sve znam, vidim da je tek treći u hrvatskoj ligi. Znam da je prodao neke važne igrače, da više nije tako jak, ali Dinamo ima europsko iskustvo, a Betis ga nema. Oni uvijek kihnu u Europi. Izgubili su i u skupini Europske lige od Rangersa i Sparte. Oni su jaki samo na riječima. Imaju jedva četiri trofeja u cijeloj povijesti".

Ali trenutačno je Betis dosta bolji od Seville u La Ligi, bocnuli smo Josea.

"To je samo privremeno. Izaći će Sevilla iz krize, a u Europi svejedno smo opet bolji".

Nego, što je Bjelica pričao na radiju...

"Taman kad ste ušli pričao je o večerašnjoj utakmici. Smanjio sam ton pa nisam sve čuo".

Bjelica otkrio za koga će navijati

Je li možda rekao za koga će navijati?

"Čini mi se da je rekao da mu je drag Betis, ali da će navijati za Dinamo. Gledajte, pa to je normalno. On je Hrvat, bio je i trener Dinama. Nema veze što je igrao za Betis. Možda je Jarni preoštro kažnjen, ali mislim da je napravio pogrešku i da je sam sebe doveo u nepriliku. Trebao je malo bolje razmisliti", kaže Jose i nastavlja.

"Nije smio to tako reći ako je izbornik mlade vrste. Kažem, da to netko ispali u Španjolskoj, podigla bi se velika prašina. Pogotovo ako bi u pitanju bili najveći klubovi. Madrid i Barcelona bi gorjeli, a i mi u Sevilli opasno bi se naljutili", kazao je Jose.

Damir Mišković i Davor Šuker (Photo: Nel Pavletic/PIXSELL) Davor Šuker kao predsjednik HNS-a ljubio je dres Seville uoči utakmice s Rijekom na Kantridi divider

Već u automobilu kontaktirali smo iznenađenog Bjelicu da ga upitamo što je točno govorio na španjolskom radiju.

"Je, istina je da sam rekao da ću navijati za Dinamo", kazao je Bjelica i čudio se da smo slušali emisiju u taksiju dok se vozimo Sevillom.

Doista, kakva slučajnost...

Je li HNS s pravom dao otkaz Jarniju?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider