Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjećate se toga?

Davor Šuker kao predsjednik HNS-a ljubio je dres Seville uoči utakmice s Rijekom na Kantridi

Davor Šuker trenutke karijere proveo je igrajući za Sevillu.

Damir Mišković i Davor Šuker (Photo: Nel Pavletic/PIXSELL)

Roberta Jarnija posla je stajala uistinu nespretna, nepromišljena, ali iskrena izjava kako će navijati za Betis protiv Dinama u Konferencijskoj ligi. Ne bi u toj izjavi bilo ništa sporno da Jarni nije do jutros imao posao izbornika U-17 reprezentacije.

HNS mu je dao izvanredni otkaz jer je dao podršku stranom klubu protiv hrvatskog kluba dok je bio na funkciji u Hrvatskom nogometnom savezu.

Jarni je tri godine igrao za Betis tijekom 90-ih i to je razdoblje u karijeri sam ocijenio najljepšim u klupskoj karijeri. Betis je, uz Hajduk, njegov klub.

Španjolski mediji redom su izražavali zaprepaštenje odlukom HNS-a, koja je za njih ipak drastična zbog poznate veze Jarnija i Betisa.

Predsjednik HNS-a ljubio dres Seville uoči  Rijeke

Baš kao što je Sevilla, uz Real, velika ljubav Davora Šukera, koji je u Betisovu gradskom rivalu proveo čak pet sezona te postao drugi najbolji strijelac lige iza Barcina Romarija.

Upravo je Šukerov primjer zanimljiv zbog čina od prije devet godina. U Europskoj ligi na Kantridi su igrali Rijeka i Sevilla, a Šuker je ljubio dres i grb Rijekina protivnika. Davor Šuker tada je bio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Mediji su u negativnom tonu prenijeli takav Šukerov čin uoči važne utakmice hrvatskog kluba u Europi, a Sevilla se hvalila tom fotografijom uoči utakmice u Rijeci.

Iako nije izrijekom rekao da će navijati za Sevillu tog dana, tim je činom poslana jasna poruka koja je također bila i iskrena i nespretna.

Je li HNS s pravom dao otkaz Jarniju?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider