Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvi put od nereda

Oglasili se BBB-i: ''Zaustavite linč grčkih medija i dijela hrvatske javnosti''

Bad Blue Boysi se oglasili oko događaja iz Atene i uhićenja 100-injak njihovih pripadnika.

Bad Blue Boysi (Foto: Marko Prpić/Pixsell)

Nakon izgreda u Ateni u kojima su sudjelovali BBB-i i navijači AEK-a te manji broj huligana iz prijateljskih navijačkih grupa s obje strane, a u kojima je poginuo jedan domaći navijač, oglasili su se BBB-i čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

''Prisiljeni smo oglasiti se nakon nezapamćenog linča na Bad Blue Boyse u Ateni koje su pokrenuli grčki mediji i njihova javnost. U svemu tome, nažalost, sudjeluje i dobar dio hrvatske javnosti i medija.

Nevjerojatna je lakoća kojom hrvatski mediji prihvaćaju to da se našim pripadnicima stavlja na teret odgovornost za tragediju koja se dogodila, a da ne postoje nikakvi dokazi za to. Niti mogu postojati što će vrijeme uskoro i pokazati.

Privedeni huligani Grci objavili fotografije oružja koje su huligani koristili u sukobu: Za korištenje noževa krive samo Hrvate divider

Postoji samo takozvana “istraga” kompromitirane grčke policije čiji je jedini cilj da se naknadno režira scenarij po kojem će se sramotna gesta upotrebe noža u navijačkom sukobu prišiti Hrvatima kako bi se zadovoljila krvožedna javnost, mediji i politika. Istovremeno, sedmorica naše braće koji se nalaze u Ateni zadobili su ozljede od korištenja noževa.

Trojica su ranjena ispaljenim signalnim raketama, a jedan pripadnik naše grupe zadobio je čak sedam (7!) ubodnih rana. Postoji li itko u Hrvatskoj kome ove činjenice remete narativ po kojem su Bad Blue Boysi odgovorni za najteže kvalifikacije koje im se stavljaju na teret?

Apeliramo na sve medije i svu hrvatsku javnost: Zaustavite ovaj linč usmjeren na stotinu hrvatskih građana i ne sudjelujte u njemu! Ne uništavajte i ne igrajte se životima mladih ljudi zbog senzacionalizma'', stoji u priopćenju BBB-a.

Veliki interes novinara u Ateni Novi detalji: Među uhićenima je huligan Panathinaikosa koji je visoko na listi osumnjičenih za ubojstvo divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider