Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
JE LI ON UBOJICA?

Novi detalji: Među uhićenima je huligan Panathinaikosa koji je visoko na listi osumnjičenih za ubojstvo

Pojavili su se novi detalji istrage o ubojstvu navijača AEK-a u Ateni.

Veliki interes novinara u Ateni (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Novi je detalj u grčke medije procurio iz istrage ubojstva Michalisa Katsourisa, navijača AEK-a koji je smrtno stradao u sukobu s BBB-ima u ponedjeljak navečer.

Kao što je otprije poznato, tri huligana iz redova grupe GATE 13, koja je u prijateljskim odnosima s BBB-ima, uhićeno je zajedno sa stotinjak kolega im iz Hrvatske.

Riječ je o 26-godišnjaku i 27-godišnjaku iz obližnjeg Marousija te 22-godišnjaku iz Nee Smirne. Jedan od njih već je dobro poznat pravosuđu.

Oni su prema mišljenju policije vodili BBB-e do kvarta Nea Fildelfija, gdje se nalaze stadion i poprište sukoba, te također sudjelovali u okršaju s huliganima iz redova AEK-a.

Bad Blue Boysi Cure novi detalji istrage, među 105 huligana i trojica Grka: ''Oni su doveli hrvatski konvoj do mjesta sukoba'' divider

Neki od ranije uhićenih ipak više na popisu osumnjičenih

Svih 105 uhićenih huligana zasad je osumnjičeno za ubojstvo iz nehaja uz još tri kaznena i sedam prekršajnih djela. No grčka policija ipak ima određene osobe visoko na listi mogućih ubojica.

Jedan je od njih spomenuti uhićeni navijač Panathinaikosa koji se posljednjih šest mjeseci nalazi na uvjetnoj kazni, pišu grčki mediji.

Već smo pisali kako je odvjetnik koji se jučer pojavio u medijima pogrešno predstavljen kao branitelj svih uhićenih. On je najvjerojatnije odvjetnik spomenutog Grka, dobro poznatog policiji i već osuđivanog za ''udruživanje u kriminalnu organizaciju'', kaznenog djela koje tužilaštvo želi pripisati i BBB-ima u ovom slučaju.

Ako se na kraju pokaže kako je uistinu on smrtno ranio Katsourisa, zadavši mu zarez po podlaktici i oštetivši mu arteriju, pokazat će se istinitima priče iz navijačkih krugova prema kojima je odgovoran za taj čin bio huligan iz navijačke grupe GATE 13, čiji je manji broj sudjelovao u okršaju na strani BBB-a.

Napad na kafić jednog od uhićenih

Spomenimo i kako grčki mediji pišu o napadu na jedan kafić kraj stadiona Panathinaikosa koji su raznim predmetima zasuli pojedinci na skuterima nakon sinoćnje utakmice atenskog kluba i Marseillea.

Pišu kako je kafić djelomično u vlasništvu jednog od trojice uhićenih spomenutih Grka.

Do sada provedeno vještačenje utvrdilo je da je uzrok smrti 29-godišnjeg Michalisa nekontrolirano krvarenje iz duboke rane na podlaktici.

Prema dostupnim informacijama, na ostalim dijelovima tijela 29-godišnjaka nisu pronađene ozljede. Procjene pokazuju da je rana nanesena nožem tipa karabit, dok se ovaj pokušavao obraniti.

Privedeni huligani Grci objavili fotografije oružja koje su huligani koristili u sukobu: Za korištenje noževa krive samo Hrvate divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider