Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigao veleposlanik

VIDEO Navijači Dinama se aktivirali i dojavljuju medijima detalje o ranjenima u grčkom zatvoru

Reporter Marko Šepat javio se iz Atene u Vijesti Nove TV u 14 sati.

Situaciju u Ateni i dalje prati reporter Marko Šepat koji se javio u Vijesti Nove TV u 14 sati.

Prije svega, prije nekoliko minuta je u pritvor stigao veleposlanik Republike Hrvatske u Grčkoj Svakako treba napomenuti da su se navijači Dinama iz Zagreba aktivirali i dojavljuju medijima kako sedmorica hrvatskih državljana se nalaze u lošem zdravstvenom stanju, imaju ubodne rane i opekline te nemaju adekvatnu liječničku pomoć, a niti konzularnu na što imaju pravo.

Veleposlanstvo RH napravilo prvi službeni korak

Iz Ministarstva vanjskih poslova su odgovorili kako prate događaj u Grčkoj te da su na raspolaganju za pomoć. Moram reći da je ovo prvi službeni korak Veleposlanstva te da je tek sad došao veleposlanik.

Neslužbeno, znamo da je Veleposlanstvo Republike Hrvatske razgovaralo s predstavnicima grčkog pravosuđa, a također znamo i informaciju koju smo dobili još u utorak ujutro, da su oni bili na onom sastanku AEK-a, Dinama i policije.

Novost je incident koji se dogodio u blizini Panathinaikosova stadiona, oko podne po grčkom vremenu. Skupina maskiranih muškaraca na motorima je prošla pored jednog kafića i napala ga. Srećom, zabilježena je samo materijalna šteta, nema ozlijeđenih, a uhićeno je 11 osoba. Za pretpostaviti je da se radi o navijačima AEK-a i njihovoj odmazdi.

Također, neslužbeno doznajemo iz visokih izvora da AEK odbija dati sigurnosne snimke nadzornih stadiona oko stadiona što bi moglo probuditi neku sumnju i promijeniti kontekst ove priče da je taj navijački sukob u ponedjeljak navečer bio dogovoren.

U svakom slučaju, mi nastavljamo sve pratiti i provjeravati ovdje u Ateni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider