Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Četvrti ove sezone

Stigla je službena potvrda: Chelsea ima novog trenera

Mauricio Pochettino službeno je predstavljen kao novi trener Chelseaja.

Mauricio Pochettino (Foto: Afp)

Chelsea je potvrdio imenovanje Mauricija Pochettina kao novog trenera. Argentinac je potpisao ugovor na dvije godine sa mogućnošću produljenja na još jednu dodatnu godinu. Čini se to kao zaokret politike koju je do sada imao Chelsea sa novim vlasnicima i dugogodišnjim ugovorima kojima su vezali svoje igrače i bivšeg trenera Pottera.

Pochettino se vraća u engleski nogomet nakon epizode u PSG-u gdje nije mogao držati uzde svlačionice prepune zvijezda. Argentinac se probio na mjesto prvog kandidata za Plavce nakon što su propali pregovori sa Julianom Nagelsmanom.

Sezona za zaborav, a momčad u rasulu

Za Chelsea je sezona završena remijem protiv Newcastle koji ih je ostavio na neslavnom 12. mjestu Premier lige. Najniži je to plasman kluba još od davne 1996. godine, što je sigurno alarm za uzbunu kod vlasnika koji su po četvrti put ove sezone promijenili trenera. Potezi su to koje Abramovič niti na vrhuncu svoje vlasti u klubu nije činio.

“Pochettinovo iskustvo, standardi izvornosti, liderske kvalitete i karakter služit će Chelseaju kako bi napredovali. On je pobjednik koji je radio na najvećem mogućem nivou u više liga“ stoji u izjavi kluba pri imenovanju novog trenera.

Mauricio Pochettino Mauricio Pochettino (Foto: Afp)

Argentinski trener u ruke dobiva vrlo vrijednu igračku koja je ove sezone izgledala kao rastrojeni stroj, a ne kao kolektiv. U svojim posljednjim izjavama kao trener Chelseaja na nedostatak liderstva i visokih standarda osvrnuo se i Lampard.

Momčad čija su pojačanja ove sezone klub stajala više od 600 milijuna eura trebat će temeljite preinake. Prvi problem s kojim će se Pochettino suočiti je pretrpana svlačionica koju će trebati provjetriti.

Svlačionica kojoj su potrebni veliki rezovi

Loftus-Cheek trebao bi prijeći u Milan, Mounta se povezuje sa rivalima Arsenalom i Manchester Unitedom, a tu su još i Pulišić, Ziyech, Mendy i Aubameyang koji će biti slobodni potražiti nove angažmane ovoga ljeta.

Osim rezanja kadra Pochettino će se morati suočiti sa oživljavanjem skupocjenih igrača koji nisu opravdali uloženi novac. Među prvima je riječ o mladom Ukrajincu Mudryku koji se nije snašao u Londonu. Tu su još i Madueke koji je stigao iz PSV-a u siječnju kao veliki talent engleskog nogometa te Badiashile koji je pao u potpuno drugi plan nakon dolaska Lamparda. Znamo da Pochettino voli mlade igrače što je pokazao kada je vodio gradskog rivala Tottenham, gdje su kod njega prvi puta priliku dobili Dele Ali, Winks i Dier.

Nakon potrošenih 600 milijuna eura potrebno je još ulaganja u momčad

Usprkos astronomskoj potrošnji, pogotovo u siječnju, Chelsea i dalje izgleda kao momčad kojoj su potrebna ozbiljna ulaganja kako bi uhvatio zaostatak za rivalima. Spominju se pojačanja na golmanskoj poziciji. Ovu sezonu Mendy je veći dio sezone bio ozlijeđen, a kao njegova zamjena branio je Arrizabalaga koji se nije pretjerano iskazao.

U napadu stiže Nkunku, najbolji strijelac Bundeslige, koji je od prije već dogovoren. Osim njega Chelsea se povezivao sa Osimhenom, ali za njegov potpis morati će se boriti sa svim najvećim klubovima Europe. Otežavajuća okolnost mogla bi biti ta što Chelsea nije izborio niti jedno europsko natjecanje. S posudbe će se vratiti, već pomalo zaboravljeni Lukaku na kojega Poch također računa.

Samopouzdanje je vrlo nisko na Stamford Bridgeu nakon ovako turbulentne sezone. Očekivanja od Pochettina su vrlo visoka, a hoće li se Argentinac tome moći othrvati ili će podleći pritisku kao njegovi prethodnici vidjeti ćemo vrlo brzo. Aktivnost na tržištu, ponajviše po pitanju izlaznih transfera, pokazati će imali Pochettino hrabrosti dotjerati prekobrojnu momčad u red ili će ga svlačionica prožvakati kao u Parizu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider