Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stavili rivalstvo postrani

Kohorta i Armada izrazile podršku Boysima: Pogledajte što su poručili

Dvije istaknute navijačke skupine, Kohorta i Armada, oglasile su se povodom incidenta u Grčkoj.

Kohorta (Foto: Kohorta Osijek/Screenshot)

Iako na terenu veliki rivali, Armada i Kohorta iskoristili su trenutak kako bi stali u zaštitu huligana koji su privedeni u Grčkoj.

Osječka navijačka skupina Kohorta objavom na društvenim mrežama poslala je podršku Bad Blue Boysima koji su privedeni nakon nereda u Ateni.

Bad Blue Boysi Oglasili se BBB-i: ''Zaustavite linč grčkih medija i dijela hrvatske javnosti'' divider

"Podrška BBB-ima.

Svi smo upoznati sa situacijom koja se odvija u Grčkoj, plasirane su različite priče, mediji doslovno sotoniziraju dečke koji se trenutno nalaze u Grčkoj. Raznorazni mediji serviraju nam laži svakog dana, a nitko se ne pita kako je našim ljudima koji se trenutno nalaze tamo.

Nitko nije spomenuo kako je nekoliko Bad Blue Boysa izbodeno, a nitko im nije pružio medicinsku pomoć, nitko nije spomenuo kroz kakve sve torture oni prolaze, a nije ni dokazano da su krivi za smrt Grka.

Mi nećemo mirno stajati i šutjeti promatrajući ovu situaciju. BBB imaju našu najveću podršku, u istoj situaciji možemo se i mi nekada u budućnosti naći. Moramo probiti medijsku blokadu, ljudima je potrebna svaka pomoć. Molimo sve da podjele ovu objavu da čitava država čuje.", stoji u objavi na službenoj stranici Kohorte.

Marko Šepat VIDEO Navijači Dinama se aktivirali i dojavljuju medijima detalje o ranjenima u grčkom zatvoru divider

Valja istaknuti i kako je u središtu Osijeka Kohorta razvila veliki transparent s natpisom "Kohorta uz BBB!"

"Danas su to oni, sutra možemo biti mi"

Poruku podrške Boysi su dobili i s mora, iz Rijeke. Armada je najavila da će se večeras, prije gostujuće utakmice protiv B36 Torshavna, okupiti na zapadu Kantride.

"Ne pruža im se liječnička pomoć, a imaju prostrijeljene i probodene rane, konzulat hrvatski im poklapa slušalicu na upit za bilokakvu pomoć, ubojica se ne može pronaći pa se traži bilo koji način da se grčki sustav opere i okrivi nekog od Hrvata iako svi znaju da nemaju veze s time, šalju im se odvjetnici koji ih izdaju, prijete im ozbiljne zatvorske kazne.

Veliki interes novinara u Ateni Novi detalji: Među uhićenima je huligan Panathinaikosa koji je visoko na listi osumnjičenih za ubojstvo divider

Koliko god to nekima teško bilo, i nisu huligani i ne slažu se s time, to je dio naše priče i njima je potrebna pomoć, svaka pomoć im je dobrodošla, a pogotovo trenutno jedina koju možemo pružiti - medijska podrška! Danas su to oni, sutra možemo biti mi.", stoji u poruci riječke navijačke skupine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider