Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ruski oligarh

Poznati trener razotkrio Romana Abramoviča: "Bio je poput djeteta kad je kupio Chelsea"

Claudio Ranieri progovorio je o dolasku Romana Abramoviča u Chelsea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Roman Abramovič pokušava spasiti vrijednu imovinu od sankcija EU i Velike Britanije zbog ruske invazije na Ukrajinu. Tako je dio imovine prebacio u druge zemlje, dok je Chelsea naumio prodati kako bi dokazao da nije blizak omraženom Vladimiru Putinu, a i kako bi klub mogao posve normalno poslovati.

Zbog niza ograničenja trenutno je upitna je financijska budućnost. Naime, "Bluesi" više ne mogu prodavati ulaznice, artikle, ali ne mogu ni dovoditi niti prodavati igrače.

Abramovič kupio Chelsea davne 2003. godine

Inače, ruski oligarh je 2003. godine kupio londonski klub, a njegovog dolaska prisjetio se talijanski trener Claudio Ranieri koji je te godine sjedio na klupi "Bluesa".

"Mislim da nema ozbiljnih rizika za Chelsea. Oni su europski i svjetski prvaci, sigurno će pronaći kupca koji će održati njihov status", rekao je Ranieri pa progovorio o Abramovičem odnosu s ruskim predsjednikom Putinom.

gol expired Ronaldova noć za plakanje: Dobio u glavu od suigrača, a onda izašao podatak koji je sve začudio divider

"Nikoga to nije zabrinjavalo, u tom trenutku Putin je bio ruski predsjednik i situacija je bila potpuno drugačija nego danas. Ovaj rat nas je natjerao da razmislimo o tome", kazao je pa otkrio kako je bio Abramovič kad je kupio londonski klub.

"Bio je mlad i ushićen. Bio je poput djeteta na igralištu. Često je dolazio na utakmice. Želio je biti informiran. Kupio je Chelsea jer smo se plasirali u Ligi prvaka u posljednjem kolu engleskog nogometnog prvenstva pobjedom protiv Liverpoola. Da to nismo ostvarili, Chelseajeva priča bila bi potpuno drugačija".

Za kraj dodajmo da su svjetski mediji jučer snimili Abramoviča u zračnoj luci u Tel Avivu gdje je navodno čekao let za Istanbul. 

Tablica Premier liga

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider