Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Boli glava

Chelsea dobiva još bogatijeg vlasnika: Abramovič prodaje klub ovom milijarderu za nevjerojatan iznos

Roman Abramovič želi prodati Chelsea, a zainteresiranih kupaca ne nedostaje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni osvajač Lige prvaka, londonski Chelsea, uskoro bi mogao dobiti nove vlasnike, i to iz Saudijske Arabije.

Roman Abramovič želi prodati klub kako bi dokazao da je distanciran od ruskog predsjednika Vladimira Putina, ali i s ciljem da Chelsea do daljnjega ne bude blokiran, kao što je to trenutno slučaj.

Abramovič nema izbora, mora prodati Chelsea

Zbog niza ograničenja upitna je (financijska) budućnost kluba. On više ne može prodavati ulaznice za utakmice niti artikle u klupskim dućanima, a ne smije ni dovoditi niti prodavati igrače. Također, zabranjeno mu je potpisivati nove ugovore sa svojim igračima.

U takvoj situaciji jasno je da je Abramovič doveden pred gotov čin, pa je prepustio jednoj američkoj banci da vodi cijelu operaciju prodaje kluba. Posljednji u nizu ozbiljnih interesanata je Mohamed Alkhereiji, poduzetnik iz Saudijske Arabije.

Alkhereiji, inače veliki navijač Chelseaja, nalazi se na čelu korporacije Saudi Media Group, koja je ponudila dvije milijarde i 700 tisuća funti, što je u dolarima oko tri i pol milijarde.

Za ovu transakciju Alkhereiji traži blagoslov od saudijskog kralja Mohammeda bin Khalida Al Sauda budući da je jedan klub iz Premier ligeNewcastle – odnedavno u vlasništvu saudijske kraljevske obitelji.

Saudi Media Group nije državna kompanija već privatna, u sklopu koje posluje još nekoliko tvrtki koje je osnovao Alkhereijijev otac Abdulelah.

Osim što bi kupili Chelsea od Abramoviča, u SMG-u bi riješili i sponzorstvo klubu tako da bi se na dresovima ubuduće nalazio logo grada Neom. Riječ je o budućem planiranom gradu koji će se izgraditi u provinciji Tabuk na sjeverozapadu Saudijske Arabije.

Što se Abramoviča tiče, on je rekao da će odbiti sve politički osjetljive ponude, ali SMG ne spada u tu kategoriju budući da nema nikakvih izravnih veza s političkim vodstvom Saudijske Arabije, države koja je često pod optužbama za kršenje ljudskih prava.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider