Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obećana zemlja za nogometaše

Prošle sezone jedini pogodak zabio Dinamu, a sada će i on put Saudijske Arabije

U svojoj trenutnoj momčadi nije se naigrao, a jedini pogodak upravo je zabio zagrebačkom Dinamu u Ligi prvaka.

Aubameyang, Ziyech, Fofana i Zakaria (Foto: Afp)

Pierre-Emerick Aubameyang trebao bi se pridružiti Cristianu Ronaldu i Karimu Benzemi u trenutno najpopularnijem odredištu za nogometaše, Saudijskoj Arabiji. Ugovor s Chelseajem ga veže još godinu dana, a vrlo je mala vjerojatnost da će se ta suradnja nastaviti.

Gabonac će se tako pridružiti jednoj od momčadi koju je preuzela kraljevska obitelj po PIF fondom, a najviše šansi za njegov potpis ima Al-Ahli, ako se može vjerovati pisanju engleskih medija.

Pridružiti će se Aubameyang tako ligi u koju je nedavno prešao i njegov suigrač iz Chelsea N'Golo Kante. Nisu to jedini igrači s kojima se povezuju bogati klubu Saudi Pro lige jer su oni oko bacili i na Busquetsa, Verrattija, Albu i Mahreza.

Joško Gvardiol City želi Gvardiola: Pep ga obožava, a za Hrvata će platiti rekordnu odštetu? divider

Biti će to nova stepenica u karijeri Gabonca, nakon što se u Borussiji probio na najveću moguću nogometnu scenu, bio vrlo efikasan u Arsenalu, svoje zadatke također je dobro izvršavao potom u Barceloni, ali u Chelseaju nikako nije mogao uhvatiti kontinuitet.

Odmah nakon njegovog potpisa Tuchel je bio smijenjen po porazu u Zagrebu, a kod Pottera nikada nije dobio šansu. Povezivalo ga se u zimskom prijelaznom roku sa povratkom u Barcelonu, no to se nije dogodilo. Lampard je bio samo vatrogasno rješenje te nije bio sklon eksperimentiranju stoga niti kod njega nije zaigra u značajnijoj mjeri.

El Arabi Hilal Soudani Soudani stigao u susjedstvo: Surađivat će s bivšim trenerom Dinama divider

Tako je nekada proslavljeni napadač i golgeter svoju sezoni završio na samo jednom pogotku i to onom protiv Dinama u uzvratnoj utakmici na Stamford Bridge.

Ugovor koji bi Aubameyang trebao potpisati biti će vrijedan nekoliko desetaka milijuna po sezoni, a naspram onom što su Saudijci ponudili Kanteu, Benzemi i Ronaldu to se čini kao prava sitnica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider