Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TRI GODINE VJERNOSTI

Benzema sa Saudijcima potpisao najbogatiji ugovor u povijesti nogometa

Aktualni osvajač Zlatne lopte postao je novi nogometaš Al Ittihada.

Karim Benzema (Foto: Profimedia)

Francuska novinska agencija AFP obznanila je u utorak kako je francuski nogometaš Karim Benzema potpisao trogodišnji ugovor s Al Ittihadom, klubom iz Saudijske Arabije.

Danima je poznato da će Benzema u tom klubu nastaviti karijeru nakon što je ispisao povijesne stranice noseći dres madridskog Reala, od kojeg se oprostio tijekom vikenda, pa je i u posljednjoj utakmici za Real postigao pogodak protiv Athletica.

Najvrjedniji ugovor u povijesti

Al Ittihad bit će tek treći klub u karijeri 35-godišnjeg francuskog napadača koji je počeo kao igrač Lyona, a u Realu je bio od 2009. godine. Ukupno je za Real postigao čak 354 pogotka te je drugi strijelac u povijesti madridskog kluba. Prvi je Cristiano Ronaldo s 450 golova, a Portugalc je nešto ranije stigao u Saudijsku Arabiju i nosi dres Al Nassra.

Francuz bi, prema svemu sudeći, trebao preskočiti Ronalda po kriteriju najbogatijeg ugovora u povijesti nogometa. Iako nije navedeno kakva su mu primanja, ovih je dana neslužbeno kružila brojka od 643 milijuna eura za tri godine, odnosno nešto više od 214 milijuna godišnje.

Ronaldo je na 213, ali za dvije godine, pa čak i da je Benzemin ugovor po godini nešto slabiji, ukupnom brojkom svakako je najbogatiji.

Benzema je aktualni osvajač Zlatne lopte, a s Realom je osvojio pet puta Ligu prvaka, kao i Svjetsko klupsko prvenstvo. Osvojio je i četiri naslova prvaka španjolske La Lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider