FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
jedva čekamo!

Stipe Miočić napokon saznao protivnika: Bit će to borba za povijest

UFC prvak u teškoj kategoriji Stipe Miočić branit će svoju titulu po drugi put.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao što se posljednjih tjedana i nagađalo, Stipe Miočić branit će 13. svibnja pojas prvaka u teškoj kategoriji protiv Juniora dos Santosa. Objavio je to najpoznatiji MMA novinar Ariel Helwani čija riječ ima status službene objave.

Tako će UFC 211 u Dallasu u svibnju biti poprište povijesne borbe. Nakon što je američki Hrvat Bill Belichick s New England Patriotsima u nedjelju ušao u povijest kao rekorder NFL-a s čak pet osvojenih Super Bowla i Stipe Miočić ima priliku ispisati povijest UFC-a.

Nitko dosad nije uspio dva puta u nizu obraniti pojas prvaka teške kategorije u najvećoj MMA organizaciji koja okuplja sve najbolje što svijet slobodne borbe nudi.

Podsjetimo, Miočić je godinu dana prije UFC 211 osvojio naslov usred Brazila protiv tada aktualnog prvaka Fabricija Weduma. Nakon toga je obranio naslov nokautiravši Alistaira Overeema pred svojim navijačima u rodnom Clevelandu, a nakon teškog gostovanja i domaćeg terena slijedi mu borba u Teksasu.

I tamo će Stipe imati veliku podršku jer ipak je on Amerikanac iako mu zbog hrvatskog imena i prezimena te za tamošnje standarde neatraktivnog javnog nastupa mnogi u UFC-u nisu bilo skloni. Podsjetimo, Stipe se nedavno i pobunio zbog tretmana u organizaciji nakon što je shvatio kako je Overeem zaradio više od njega, UFC prvaka.

Ono što je specifično za ovu obranu titule je što će to biti ujedno i revanš. Nakon Stefana Struvea u 2012., Junior dos Santos je jedini borac koji je pobijedio Miočića. Bilo je to u prosincu 2014. kada su suci pobjedu dodijelili Brazilcu iako je nakon pet rundi američki Hrvat svojom predstavom kupio mnoge navijače i stručnjake.

Nakon toga Miočić je nanizao četiri čiste i zvučne pobjede tehničkim nokautima protiv Marka Hunta i Andreja Arlovskog te spomenutim nokautima protiv Werduma i Overeema.

Junior dos Santos već je imao pojas prvaka oko struka. Izborio ga je prije šest godina pobjedom protiv Caina Velasqueza te potom obranio protiv Franka Mira. No u revanšu je Velasquez spriječio da se Brazilac upiše u povijest, a isto će Cigano pokušati napraviti protiv Miočića.

Dos Santos je svoju posljednju borbi imao u zagrebačkoj Areni kada je prije skoro godinu dana pobijedio Bena Rothwella na prvom povijesnom UFC spektaklu održanom u Hrvatskoj. Prije toga izgubio je od Overeema i drugi put od Velasqueza između kojih se dogodila ona pobjeda protiv Miočića.

Novom ozljedom Velasqueza i odgodom borbe protiv Werduma, koja je trebala dati Stipinog izazivača, otvorila se prilika Junioru baš kao prije godinu dana Miočiću kada ju je itekako iskoristio. Može li Brazilac spriječiti da Stipe uđe u povijest kao jedini borac u teškoj kategoriji UFC-a koji je dva puta u nizu obranio naslov vidjet ćemo 13. svibnja u Dallasu.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider