FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Bravo majstore!

Stipe Miočić nokautirao Overeema i obranio naslov UFC prvaka!

Američki Hrvat Stipe Miočić pred 20 je tisuća svojih navijača u Clevelandu zadržao pojas teškaškog prvaka UFC-a.

Kada je pred tisućama navijača Fabricija Werduma u Brazilu šokirao cijeli MMA svijet i uzeo pojas UFC prvaka, mnogi su mislili kako Stipe Miočić neće uspjeti dugo zadržati pojas. No prevarili su se. Sjajni 34-godišnji MMA borac hrvatskih korijena iz Ohija pred 20 je tisuća svojih navijača obranio naslov nokautom Alistaira Overeema na UFC 2013 spektaklu

Učinio je to Stipe već u prvoj rundi koja nije baš dobro započela. Overeem je jednim direktom pogodio Miočića i oborio ga na pod. No Stipe je poznat po tome što može primiti dosta udaraca a da ne potpiše kapitulaciju. Na podu je izbjegao pokušaj gušenja te se vratio na noge.

Kao da ga je taj direkt samo dodatno motivirao jer nakon toga je krenula jurnjava po kavezu i Overeemov pokušaj izbjegavanja Stipinih napada. Jedan pogodak srušio je Overeema, a onda je brutalan 'ground and pound' natjerao suca da prekine borbu za naslov.

''Bilo je teže nego sam mislio. Bacio me na stražnjicu. Nije me ozlijedio, ali srušio me, zar ne? Udara snažno kao konj'', rekao je Stipe u kavezu nakon meča te poručio:

''Razumijem zašto je bježao. Snažan je i čvrst borac, ali rekao sam da ću dugo držati ovaj pojas.''

Stipe ima priliku ući u povijest

Bila je to njegova 12. borba među svjetskom elitom u UFC-u i 10. pobjeda. Nakon poraza od Juniora dos Santosa prije dvije godine nanizao je četiri pobjede i to nokautom (od kojih su posljednja tri bila u prvoj rundi) protiv četiri velika borca - Marka Hunta, Andreja Arlovskog, Fabricija Werduma i Alistaira Overeema.

Stipe je tako ušao u krug UFC teškaša koji su uspjeli obraniti pojas prvaka. U SAD-u je bilo dosta onih koji su sumnjali u njega, čak i u vrhu organizacije, ali Stipe je svima pokazao da ime srce šampiona. I da, postoji (mala) mogućnost da sljedeća obrana pojasa bude čak i u zagrebačkoj Areni. Bio bi to neviđeni spektakl, jer nitko u povijesti teške kategorije UFC-a nije obranio naslov prvaka tri puta!

Spomenimo i kako je Fabricio Werdum slavio jednoglasnom odlukom sudaca protiv Travisa Brownea te se sad nada kako bi mogao dobiti priliku za revanš protiv Amerikanca hrvatskih korijena iako u redu stoji i bivši prvak Cain Velasquez.

Rezultati UFC 203, glavni program:

Stipe Miočić pobijedio Alistaira Overeema - nokaut
Fabricio Werdum pobijedio Travisa Brownea - jednoglasna odluka
Mickey Gall pobijedio CM Punka - gušenje
Jimmie Rivera pobijedio Urijaha Fabera - jednoglasna odluka
Jessica Andrade pobijedila Joanne Calderwood - giljotina
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider