Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Ljubav ili novac?

Dalić dobio ponudu za preuzimanje najbogatijeg kluba na svijetu: Trenirao bi jednog od najvećih u povijesti

Zlatko Dalić dobio je ponudu Al-Nassra da preuzme njihovu klupu.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić zaprimio je ponudu Al-Nassra za preuzimanje njihove klupe, barem tako tvrdi talijanski insider Rudy Galetti. Dalić već ima iskustva sa vođenjem klubova na Bliskom istoku kao trener Al-Faisalyja, Al-Hilala te Al-Aina.

Već je odbijao ponude zbog Hrvatske

Nedavno je Dalić ekskluzivno za Dnevnik Nove TV izjavio kako je imao ponuda drugih klubova te da je trebao otići već mnogo puta, ali da ga i dalje drži želja za boljom Hrvatskom.

“Ja sam trebao otići nakon Rusije. Nisam otišao, ostao sam. Nakon Katra, nakon Lige nacija. Kada nešto napraviš, najbolje se povući. Mene vuče motiv, mene vuče Hrvatska i meni nema ljepšega posla od ovoga koji ja tu radim.“, izjavio je tada Dalić.

Najveći novac ulaže se u Saudijskoj Arabiji

Al-Nassr usprkos dovođenju Cristiana Ronalda nije uspio osvojiti Saudi Pro ligu i sezonu je završio na drugom mjestu iza Al-Ittihada. U klubu su zbog ispuštanja prvog mjesta već tijekom sezone promijenili trenera pa je tako Rudija Garciju zamijenio 49-godišnji hrvatski stručnjak Dinko Jeličić.

S obzirom na ogroman novac koji se slio u četiri saudijska kluba oni su postali vrlo aktivni na tržištu. Svakodnevno se njihovi klubovi povezuju s dovođenjem velikih europskih zvijezda. Nedavno je i Dalićev čovjek od povjerenja kada su u pitanju bili ključni jedanaesterci u Rusiji, Ivan Rakitić, zaprimio ponudu s Golfskog zaljeva. Poznato je kako su Saudijci nudili ogroman ugovor Luki Modriću, ali naš kapetan je odlučio i dalje se natjecati u najjačoj konkurenciji, u Europi.

Klupu je preuzeo 2017. godine u teškim trenucima

Dalić je klupu Hrvatske preuzeo 2017. godine u vrlo teškoj situaciji, tik pred ključnu kvalifikacijsku utakmicu s Ukrajinom. Nakon pobjede i kvalifikacije na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, krenuli su nikad uspješniji rezultati hrvatske reprezentacije. U pet i pol godina koliko je na klupi, Dalić je kao izbornik s Hrvatskom osvojio tri medalje na velikim natjecanjima.

Izrazio je želju za ostankom u hrvatskoj reprezentaciji, a hoće li mu petrodolari promijeniti mišljenje predstoji nam da vidimo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider