Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
konačno!

West Ham konačno slavio: Argentinski 'dragulj' spasio Bilića!

Nakon pet uzastopnih kola u kojima je upisao četiri poraza i remi West Ham Slavena Bilića konačno je slavio...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

West Ham United, kojega vodi bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić, u posljednjem je susretu subotnjeg programa 8. kola engleskog prvenstva kao gost svladao Crystal Palace sa 1-0 (1-0).

Bila je to tek druga pobjeda 'čekićara' u ovoj sezoni i prva nakon pet susreta u Premierligi iz kojih je uzeo jedan jedini bod! Strijelac pobjedničkog gola za West Ham bio je Manuel Lanzini u 19. minuti. Aaron Cresswell je odlično nabacio prizemnu loptu u peterac s lijevog krila, a na nju je natrčao Argentinac i jednim je dodirom neobranjivo poslao u suprotan kut.

Crystal Palace je mogao do izjednačenja u samoj završnici prvog poluvremena, ali nije uspio realizirati niti 11-erac u sudačkoj nadoknadi. Tragičar tog trenutka, ali i cijelog susreta, bio je Christian Benteke, belgijski napadač koji je promašio još nekoliko odličnih prilika. Crystal Palace do izjednačenja nije uspio stići niti u završnici u kojoj je od 75. minute imao igrača više nakon isključenja Cresswella koji je zaradio dva žuta kartona u samo 60 sekundi.

West Ham je ovom pobjedom skočio sa 19. na 15. mjesto sa sedam bodova, dok je Crystal Palace osmi sa 11 bodova.

Na vrhu su Manchester City i Arsenal sa po 19 bodova, jedan manje ima treći Tottenham Hotspur. U ranijim susretima je Arsenal slavio protiv Swanseaja s 3:2, a tim je rezultatom sustigao City na vrhu Premierlige  nakon što su 'građani' remizirali s Evertonom uz dva promašena jedanaesterca. U najranijem dvoboju subote Chelsea je razbio aktualnog prvaka Leicester City s 3:0.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider