Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ni sjena prvaka

Chelsea razbio Leicester: Čudesna asistencija novog klinca!

Nakon reprezentativnih igrači diljem Europe vraćaju se klupskim obavezama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici 8. kola engleske Premierlige bivši prvak Chelsea na svom je Stamford Bridgeu razbio aktualnog prvaka Leicester City s 3:0. Bila je to demonstracija moći momčadi koju vodio Antonio Conte, odnosno potpuna nemoć sastava Claudia Ranierija.

Chelsea je poveo već u 7. minuti nakon što je Diego Costa pospremio loptu u mrežu. Nemanja Matić je sproveo ubačaj iz kornera skroz na drugu vratnicu gdje je Costa, usamljen poput duha zbog neopreznosti Wesa Morgana u obrani, provukao loptu pored nemoćnog Kaspera Schmeichela.

U 33. minuti Pedro je u padu s vrha šesnaesterca sjajno prebacio loptu prema Edenu Hazardu i gurnuo ga u čistu priliku. Belgijanac to nije propustio iskoristiti i povisio je vodstvo svoje momčadi na 2:0.

Točku na i lijepoj predstavi stavio je Victor Moses u 80. minuti nakon prelijepe asistencije petom mladog Nathaniela Chalobaha (21). Moses je s desne strane kaznenog prostora dao oštru prizemnu loptu prema Chalobahu koji ju je odmah petom proslijedio u kazneni prostor i izbacio Mosesa u čistu situaciju za gol. Nigerijac nije imao problema s realizacijom za konačnih 3:0.

Ovom pobjedom Chelsea je privremeno skočio na peto mjesto prvenstvene ljestvice, a tamo bi mogao i ostati ukoliko Manchester United i Everton ne pobjede na gostovanjima kod Liverpoola odnosno Manchester Cityja. Prvak Leicester je pak tek 13 s osam bodova iz isto toliko kola.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider