Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kovač u problemima

Hrvatska odradila posljednji trening prije odlaska u Austriju

Ivan Strinić ne ide na Svjetsko prvenstvo! I to je veliki hendikep za Niku Kovača jer Strinić je bio prvi kandidat za poziciju lijevog bočnog u početnom sastavu hrvatske reprezentacije…

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Hrvatska reprezentacija odradila je posljednji trening uoči odlaska na pripreme u austrijski Bad Tatzmannsdorf. Do početka Mundijala ostao je još 21 dan.

Kovač morao prekrižiti još jednog igrača, ali u Brazil ide 'pojačanje iz Francuske'

Drugi dan priprema i prvo ozbiljno križanje s izbornikovog popisa. Tako je Strinić skupo platio forsiranje da u finišu ukrajinskog prvenstva stisne zube i pomogne Dnjipru izboriti Ligu prvaka.
"Nažalost, potvrdila se ruptura istog mjesta, mišića što sad znači da bi on bio najmanje 10 dana aut svega i na osnovu toga smo mi rekli da nema smisla da ga vodimo, meni je to osobno stvarno žao", kaže Niko Kovač, izbornik hrvatske reprezentacije.

A Kovač gotovo da i nema opcija. Do 31. svibnja i objave konačnog popisa od 23 igrača, nema mogućnost pozivanja novih igrača. A dobro je poznato koliko su Vatreni tanki na lijevom beku.
"Stvarno, mi na toj poziciji nemamo toliko igrača kao što ih imamo u vezi ili u napadu. To ne znači da mi za to nemamo za to rješenja. Sigurno da ima igrača koji su to već i igrali", kaže Kovač.

Tko bi umjesto Strinića trebao igrati lijevog beka?

Ukupno glasova:

A kao opciju "a" izbornik vidi Danijela Pranjića. Opcijom "b" mnogi smatraju Vedrana Ćorluku koji je to fantastično odigrao protiv Turske 2011.

"Spreman sam uskočiti na svaku poziciju", kratko je poručio Ćorluka tijekom današnjeg treninga u Maksimiru.

Kovač ističe:
"Imamo lijevog beka, probat ćemo nešto na pripremama, ali ako bude sve kako samo zamislili, možda i nećemo trebati varijantu b."
Tako Vatreni ipak neće u punom sastavu sutra otputovati u Austriju gdje ih čekaju intenzivni treninzi i taktičko uigravanje.
"Ovo što smo mi radili kroz ove tri utakmice, to je taj 'gro', toga ćemo se držati, pokušat ćemo još nešto dodati tamo gdje mislimo da bi mogli dobiti još na jednoj 'forci', ali ne bih sad volio ulaziti u detalje jer ne smijemo sve otkriti."

Iako je cilj prilično jasan:
"Mi želimo se pripremiti da u Brazilu, kada budemo igrali protiv Brazila da budemo 'to the point', da budemo u maksimalnoj snazi. I znam da će tu biti teških nogu i da će biti umora, ali mi smo svjesni toga, a tako smo i koncipirali naše pripreme", zaključio je Kovač.
Na koje Vatreni kreću sutra u 14 sati. Novo odredište je dobro poznata austrijska oaza Bad Tatzmannsdorf.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider