Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Krenule nevolje

Kovač morao prekrižiti još jednog igrača, ali u Brazil ide 'pojačanje iz Francuske'

Izbornik Niko Kovač na press konferenciji je objavio kako na pripreme u Bad Tatzmmansdorf ne ide ni lijevi bočni Ivan Strinić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Dan uoči odlaska na prvi dio priprema uoči Svjetskog prvenstva, Niko Kovač je objavio kako sa šireg popisa otpada još jedan nogometaš. Nakon Ive Iličevića, zbog ozljede je otpao i Ivan Strinić. Čini se kako je ruptura mišića nogometaša Dnjipra ipak preozbiljna…

''Nažalost, ne ide na pripreme pa tako ni na Svjetsko prvenstvo'', rekao je Kovač naglasivši kako je to ozljeda koja je bila poznata prije dolaska, no očito je ruptura prevelika.

VIDEO: Pogledajte dirljiv susret Nike Kovača i stradalih u poplavama

Izbornik je natuknuo kako je Strinić platio cijenu kraja sezone.

''Borio se za Ligu prvaka s Dnjiprom. Nakon 15 minuta je već morao izaći jer se ozljeda obnovila, ali bilo je razumljivo da se stavio na raspolaganje siom klubu.''

Strinić je vjerovao kako će se uspjeti oporaviti do Svjetskog prvenstva, ali Kovač je odlučio ne voditi ga na pripreme. Od lijevih braniča ostao je tako samo Danijel Pranjić, koji je skloniji ofenzivnijim zadacima.

Podsjetimo, Kovač ne može naknadno pozvati nikoga tko nije bio u 30 prijavljenih. To može samo ako se netko ozlijedi nakon objave 23 konačna putnika.

''Lijeva strana nam je problematična, ali Imamo lijevog beka i igrače koji su to već igrali. Aako to ne upali, imamo plan B'', rekao je Kovač misleći na Pranjića, dok o alternativi nije želio.

Tko bi umjesto Strinića trebao igrati lijevog beka?

Ukupno glasova:

 

Svi osim Modrića i Kranjčara

Tako sutra u Bad Tatzmmansdorf putuje 26 nogometaša. Jedino će se kasnije pridružiti Luka Modrić koji igra finale Lige prvaka i Niko Kranjčar koji se bori za Premier ligu s QPR-om.

Izbornik je najavio i 'pojačanje iz Francuske' - statističara. Nicolas Louvier je francuski stručnjak iz Montpelliera.

''Bio je s nama u Švicarskoj i bilo je kvalitetno. Ići će s nama i jedan Irac, Barry Hamilton koji GPS-om prati koliko je tko pretrčao. Pomalo uvodimo što svi već imaju'', poručio je Kovač i najavio žestoke pripreme u Austriji.

''Bit će teške noge, ali želimo raditi na eksplozivnosti. Radit ćemo i na taktici, sve ono što nismo mogli prije Islanda.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider