Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nudi se i legenda

Real već traži novog trenera? Senzacija Premierlige visoko na listi želja

'Zidane efekt' je gotov. Real se okrenuo traženju novog riješenja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dobra atmosfera u Real Madridu nakon promjene trenera trajala je svega nekoliko tjedana. 'Zidane efekt' je, čini se, gotov nakon poraza u velikom gradskom derbiju protiv Atletico Madrida i nakon dva neočekivana remija u gostima protiv slabijih momčadi s kojima je Real zaostao za Barcelonom u utrci za naslovom čak 12 bodova.

Navijači traže ostavku Pereza, a Zidane ne može kontrolirati Cristiana

Navijači su za vrijeme i nakon utakmice protiv Atletica tražili smjenu predsjednika Florentina Pereza, a već se danas govori o smjeni Zidanea. Perez je u Zidaneu tražio ono što je Barcelona dobila 2008. godine kada je na klupu sjeo Pep Guardiola. Međutim, Zidane zasada nije pokazao da može kontrolirati svoje najbolje igrače, a tu u prvom redu mislimo na Cristiana Ronalda. Iako je odigrao nekoliko dobrih utakmica prije dolaska Atletica, ponašanje portugalskog nogometaša izvan terena i neke njegove izjave jednostavno ruše atmosferu u momčadi.

Tek smo zakoračili u ožujak, a najbogatiji nogometni klub na svijetu ostao je u igri za samo jedan jedini trofej! Iz domaćeg Kupa kralja Real je ispao zbog administrativne pogreške, dok je iz utrke za naslov prvaka ispao nakon niza kikseva, ali i domaćih poraza od najvećih rivala - Barcelone i Atletica.

Premierligaška senzacija Pochettino prvi izbor, Valverde najizgledniji

Španjolski mediji špekuliraju s nekoliko imena, a najzanimljivije, iako ne i najzvučnije, je ime menadžera Tottenhama Mauricia Pochettina. Pochettinov Tottenham je mimo svih očekivanja jedan od glavnih kandidata za naslov prvaka u Engleskoj, što dovoljno govori o njegovom trenerskom znanju i talentu. Perezu se jedino ne sviđa to što je 'malo' ime u svijetu nogometa, a dodatne probleme oko angažmana Real bi mogao imati zbog predsjednika 'spursa' Danielom Levyjem, s kojim su odnosi teško narušeni nakon transfera Luke Modrića i posebno Garetha Balea.

Aktualni trener Athletic Bilbaa Ernesto Valverde jedan je od najizglednijih kandidata za nasljednika Zidanea, ukoliko ovaj ne osvoji Ligu prvaka i spasi stolicu. Španjolac već treću godinu sjedi na klupi baskijskog kluba, a najveća referenca za klupu Reala mu je ta što je u dvije utakmice uspio pobijediti Barcelonu. Bilo je to na početku sezone u utakmicama španjolskog superkupa kada je Bilbao kod kuće slavio s 4:0, a potom na gostovanju odigrao 1:1. Doduše, u iduće četiri utakmice (dvije u prvenstvu i dvije u Kupu kralja) je poražen, ali u dva navrata minimalno.

Spominje se i Joachim Löw, izbornik njemačke reprezentacije koji vjerojatno silazi s kormila nakon Europskog prvenstva u Francuskoj nadolazećeg ljeta.

Nudi se legenda Michel

Jedini koji je zasada komentirao povezivanje s Real Madridom je klupska legenda Michel, aktualni trener Olympique Marseillea. Michel je 14 godina igrao za Real Madrid, osvojio je šest naslova španjolskoj prvaka, tri kupa, četiri superkupa, dva UEFA-ina kupa, te je u 404 utakmice postigao 97 pogodaka.

"Sposoban sam voditi Real Madrid. Tko ne bi volio voditi tako veliki klub? No klub uglavnom traži trenera koji pobjeđuje u puno utakmica, što se za mene i Marseille trenutno ne može reći", rekao je Michel pa naglasio ono što već i ptice na grani znaju.

"Konstantne trenerske promjene neće ništa promijeniti. Momčad mora raditi u tišini i tek će tada promjena doći".

Za navijače Real Madrida ne vrijedi ova posljednja rečenica. Oni žele rezultate sada i odmah. Ne zanima ih čekanje i sazrijezanje momčadi. Zidane već visi, a tko će ga naslijediti ukoliko padne tek treba vidjeti. Ne zaboravite, nijedan trener u novijoj povijesti Reala nije preživio sezonu ukoliko nije donio trofej...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider