Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Sramoćenje pod Perezom

Nikad više gafova: 5 velikih mrlja na Realovoj sezoni

S obzirom na posljednja događanja oko Reala, Španjolci su izdvojili pet najvećih mrlja u dosadašnjoj sezoni Reala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madridu definitivno ne cvatu ruže. Nakon sramotnog poraza u El Clasicu, 'kraljevskom' klubu dogodio se nevjerojatan propust u Kup utakmici s Cadizom. No, velike pogreške Reala nakupljaju se od srpnja, odnosno od prije pet mjeseci.

Povodom toga madridska 'Marca' izdvojila je pet najvećih mrlja u ovoj sezoni Reala, uz već spomenutu kardinalnu pogrešku u Kupu kralja zbog Denisa Čeriševa, koji nije imao pravo nastupa.

12. srpnja legendarni kapetan Reala Iker Casillas rekao je zbogom. Oprostio se od momčadi nakon 25 godina. Nažalost, bez podrške kluba i naklonosti navijača koji su ga idolizirali više od dva desetljeća. Na oproštajnoj press-konferenciji možda i najvećeg vratara Reala svih vremena nije se pojavio nitko od čelnika kluba. Sramota je blaga riječ. Mnogi suigrači oprostili su se porukama putem društvenih mreža, a klub se oglasio priopćenjem za javnost zahvalivši mu za sve što je napravio za Real. Legenda je otišla s gorčinom u ustima, ali i osjećajem ponosa.

Nekonkretno i nedovršeno ljeto dovelo je i do propasti realizacije transfera Davida de Gee. Iako je još bio pod ugovorom u ManUtd-u, sve je upućivalo na to da će najvjerojatnije uskoro završiti u Madridu. No, Real je zakasnio u slanju faksa i transfer je propao. Vratar Manchester Uniteda kasnije je produljio svoj ugovor i potvrdio ostanak na Old Traffordu, dok je Keylor Navas, čiji je odlazak iz kluba već dogovoren, ostao u Madridu i nastavio braniti u prvoj momčadi.

Potop u El Clasicu i 'slučaj Benzema'

Međutim, to je bio tek početak Realovog sramoćenja pod Florentinom Perezom. Sezona tek što je počela, a problemi s klupskom medicinskom službom doveli su do novih problema. To je dovelo do brojnih ozljeda, ukupno njih 19, a utjecalo je na čak 14 različitih igrača. Malo ih je koje su uistinu zaobišle ozljede.

Sve to dovelo je do potopa u El Clasicu. Barcelona je praktično bez Messija protutnjala Madridom i poslala jasnu poruku - Realu će kudikamo teže biti doći do naslova. Barem u jednom natjecanju. Njihov najveći konkurent u ovom trenutku igra puno bolji nogomet. Aktualni prvak odvojio se na šest bodova u prvenstvu bez Messija, koji se tek vratio nakon ozljede. Da ne spominjemo kako će Barca u siječnju moći računati i na Ardu Turana i Aleixa Vidala.

Za petu mrlju pobrinuo se Karim Benzema. Kao da nije bilo dovoljno problema na sportskom planu, pa se francuski napadač bacio u one pravne. Naime, Benzema je službeno optužen za ucjenu reprezentativnog suigrača Mathieua Valbuene! Zvijezda Real Madrida je puštena na uvjetnu slobodu i zabranjen mu je svaki kontakt s nogometašem Lyona. Sumnjiči ga se za krimalno djelo i pripremu kriminalnog djela, u ovom slučaju ucjene, za koje je predviđena kazna do pet godina zatvora.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider