Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
danci pokazali - ništa!

Hrvatska saznala protivnika u osmini finala Svjetskog prvenstva: Cijeli stadion izviždao Dance i Francuze!

Hrvatska reprezentacija saznala je suparnika u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će protiv Danske u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Pobjednik susreta Hrvatska - Danska ići će u četvrtfinalu na pobjednika susreta između domaćina Rusije i Španjolske.

Danska i Francuska odigrali su 0:0 u utakmici u kojoj se odlučivalo o prvom mjestu u skupini. Izbornik Trikolora Didier Deschamps odlučio je napraviti nekoliko izmjena u odnosu na sastav iz prva dva kola, ali i takva Francuska, bez Mbappea, Llorisa, Pavarda, Pogbe i Matuidija, bila je daleko bolja od Danaca. Štoviše, Danska nije nijednom ozbiljnije zaprijetila francuskom golu...

U završnici utakmice nisu ni pokušavali doći do pobjede da budu prvi u skupini, što su navijači na tribinama prepoznali i pošteno izviždali i jedne i druge. Ovo je prvi susret na Svjetskom prvenstvu koji je završio s najnepopularnijim rezultatom - 0:0!

Osvajanjem prvog mjesta u skupini C Francuzi odlaze u osminu finala na drugoplasiranu reprezentaciju iz naše skupine, a tu se još može svašta dogoditi.

U drugom susretu skupine C Peru je pobijedio Australiju s 2:0 i osvojio treće mjesto u skupini. Uvjerljivom pobjedom protiv Perua, Australci bi imali šanse za prolaz dalje, no nisu bili ni blizu toga da slave.

Peruanci su poveli u 18. minuti, a njihov prvi gol nakon 32 godine na svjetskim prvenstvima bio je prelijep. Akciju Yotuna i Guerrera okončao je atraktivnim volejem Andre Carrillo, njegov šut je neobranjivo odsjeo u desnom kutu australskih vrata. U 28. minuti u šansi je bio Rogić, ali je pucao u peruanskog vratara, dok je u 40. minuti visoko skočio australski stoper Sainsbury, ali je njegov šut otišao pored vrata.

U 50. minuti Peru je povećao vodstvo nakon brze akcije, koju okončala njihova najveća zvijezda Paolo Guerrero šutem iz okreta, pogodivši sami kut. U 60. minuti šut Behicha čisti peruanski stoper Ramos s gol-crte, a unatoč brojnim napadima Australci nisu mogli ni do počasnog gola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider