Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ivica Medo iz Rusije

Ljutiti Lovren šokirao strane novinare i bivšu englesku zvijezdu: "Što mu je, zašto se ljuti?"

Dejan Lovren reagirao je prilično burno na pitanje novinara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Zašto je Lovren nervozan? Što mu je, zašto je tako burno reagirao", začuđeno nas je upitao brazilski novinar koji sjedio do nas na press-konferenciji hrvatske nogometne reprezentacije na kojoj su gostovali Šime Vrsaljko i Dejan Lovren, koji danas slavi 29. rođendan.

Uskomešali su svi inozemni novinari koji su došli u velikom broju. Nisu razumjeli o čemu se radi, ali jasno su vidjeli da je Lovren ljutit. I Diona Dublina živo je zanimalo što mu je, zašto se ljuti? Bivši engleski reprezentativac, koji je najveći dio karijere proveo u Aston Villi, radi već nekoliko godina kao stručni komentator na BBC-iju. To mu je očito bio najzanimljiviji dio press-konferencije, kao i većini novinara koji su došli u kamp hrvatske reprezentacije u Sočiju.

Kada smo iznenađenim novinarima objasnili zašto je Lovren planuo, bili su još začuđeniji. Pitanje kolege bilo je prilično nevino, ali Lovren je reagirao kao ofuren, i to na dan kada slavi rođendan. Kolega ga je pitao da prokomentira lošiju igru hrvatske reprezentacije protiv Danske u odnosu na partije iz skupine.

"Što je tu tako nezgodno i zajedljivo? Pa Hrvatska je doista odigrala lošije nego što se očekivalo", retorički je prokomentirao brazilski kolega.

"Lovren je očito jako nervozan. Je li u pitanju pritisak zbog utakmice ili je jednostavno takav", nastavio je kolega.

Duga je to priča, nemate toliko vremena, odgovorili smo začuđenom Brazilcu. Kada bi se, primjerice, u Brazilu, Engleskoj ili Njemačkoj igrači tako trzali na slična novinarska pitanja, pitanje je dokle bi izdržali, jer ovo što smo danas čuli prava je kamilica u odnosu na pitanja koja oni znaju postavljati. To je mogao osjetiti i Luka Modrić na press-konferenciji uoči utakmice s Nigerijcima.

Netrpeljivost među ruskim novinarima zbog dresova

No dobro, možda se Lovren smiri kada se zasladi rođendanskom tortom koju su mu spremile djelatnice HNS-a. Možda bi mogao trznuti i nešto ljuto. Jednu može, neće mu ništa biti, može samo pomoći.

Šalu na stranu, trening hrvatske reprezentacije izazvao je veliko zanimanje inozemnih novinara. Logično da su prednjačili ruski novinari. Neki su se pojavili u dresovima Spartaka. Ljuti li se netko ako novinari dolaze u dresovima klubova, upitali smo jednog od ruskih novinara koji je bio u društvu sa spartakovcima.

"Nije to problem", odgovorio je neuvjerljivo. Ne bismo rekli, razgovarali smo s nekim ruskim novinarima iz Sankt Peterburga i nije im baš drago, najblaže rečeno, kada vide kolege da šeću press-dvoranom u dresovima moskovskih klubova. Trpko su nam kazali da Moskovljani misle da je sve njima podređeno. Rivalstvo pa i animozitet između Sankt-Peterburga i Moskve osjeća se u zraku. Po tom pitanju ni Rusija nije specifikum, dapače, rivalstvo između najvećih gradova i klubova iz tih gradova prilično je izraženo, kao i u svim zemljama.

Kako god, zanimljivo je razmišljanje ruskih novinara o predstojećem okršaju Hrvatske i Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

"Tko god misli da je Rusija favorit, taj nema pojma", glasno i jasno kaže nam Dimitri Egorov, novinar portala Championat.ru.

"Hrvatska ima igrače u velikim europskim klubovima, neki od njih spadaju među najbolje na svijetu. Eto, naš ponajbolji igrač Golovin smatra da je Modrić najbolji igrač na svijetu. Ne Ronaldo ili Messi, nego baš Modrić. Osobno sam ga to pitao i on mi je dao takav odgovor", ispričao nam je ruski kolega.

Nema sumnje da Rusi iznimno cijene hrvatske nogometaše i hrvatsku reprezentaciju, ali sigurno se neće tako lako predati. Ruska momčad i cijela Rusija su u nedoživljenom zanosu, tako nam pričaju sami Rusi, u nekoj vrsti transa i tko zna što su sve u stanju napraviti u takvom stanju svijesti. Treba biti odlučan, ali i oprezan. I biti spreman na sve, pa i na novu rundu jedanaesteraca.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider