Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Island opet oduševio

Bjelorusija prošla skupa s Hrvatskom, na megdan Kaubojima stižu Nijemci

U izravnom dvoboju za plasman u sljedeću fazu rukometnog Eura Bjelorusi su nadigrali Crnogorce.

Bjelorusija je pobijedila Crnu Goru s 36:27 u susretu trećeg kola skupine A i time izborila odlazak u drugi krug Europskog prvenstva u rukometu.

Bio je ovo izravni dvoboj za drugo mjesto u skupini u kojoj je Hrvatska i prije posljednjeg kola osigurala poziciju broj jedan.

Bjelorusima je protiv Crnogoraca bio dovoljan i bod, no oni su upisali uvjerljivi trijumf. Već do poluvremene stvorili su razliku od šest pogodaka (17:11), a ta prednost je do konca narasla na velikih +9.

U dvoboju skupine C status favorita opravdala je Njemačka koja je tijesnom pobjedom protiv Latvije 28:27 izborila plasman dalje.

Podsjećamo, u drugom krugu će po dvije najbolje reprezentacije iz skupina A, B i C igrati u novoformiranoj skupini I koja će se igrati u Beču. Zasad je poznato da će tu biti Hrvatska, Bjelorusija, Njemačka (gotovo sigurno i Španjolska koju od prolaska dijeli tek formalnost) dok ćemo preostale dvije reprezentacije doznati nakon raspleta u skupini B ovog utorka.

Islanđani nakon Danske sredili i Rusiju

Na onoj drugoj strani ždrijeba u prvoj utakmici dana opet je odličan posao napravio Island. Nakon što su u prvom kolu iznenadili Dance, Islanđani su se u drugom kolu skupine E lakoćom obračunali s Rusijom - završilo je 34:23.

U trećem kolu Island će igrati protiv Mađarske, a već otpisani Rusi protiv Danske.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider