Tenis
SPORTOVI
Tenis
bravo marine!

MAJSTOREEEE! Marin Čilić ušao je u finale Wimbledona!

Marin Čilić plasirao se u finale Wimbledona nakon pobjede nad Samom Querreyjem.

Marin Čilić plasirao se u drugo Grand Slam finale karijere, nakon što je slavio protiv Sama Querreya u polufinalu Wimbledona s 3:1 u setovima. Nakon velike borbe i dva tie-breaka u meču, Čilić je slavio sa 6:7, 6:4, 7:6, 7:5. Naš je igrač izborio svoje prvo vimbldonsko finale iz 11. pokušaja!

Čilić je tako postao prvi hrvatski tenisač nakon Gorana Ivaniševića koji je izborio finale Wimbledona, u kojem će u nedjelju igrati protiv boljeg iz susreta između Rogera Federera i Tomaša Berdych.

Poklonio prvi set, pa se razljutio i proigrao

Hrvatski tenisač bio je bolji tijekom cijelog meča od Amerikanca, ali je Querrey zamalo odveo meč u peti set. Prva je dionica trebala pripasti našem igraču, jer je u tie-breaku, nakon što je 12 gemova prošlo bez ijedne prilike za break, najprije propustio smash s mreže, a onda poklonio set dvama neprisiljenim pogreškama backhandom.

Na sredini drugog seta Čilić je napravio break i mirno zadržao svoj servis za poravnanje rezultata. Prvi je stigao do breaka i u trećem setu, ali je odmah u idućem gemu izgubio stečenu prednost. Set je nakon toga otišao u tie-break, gdje je Čilić s nekoliko sjajnih poteza stvorio nedostižnih 6:3, te svojim servisom zaključio dionicu.

Tko će osvojiti Wimbledon?

Ukupno glasova:

Veliki preokret u četvrtom setu

Na početku četvrtog seta Querrey radi break, a Čilić propušta dvije vezane lopte za isti već u idućem gemu. Činilo se da idemo prema petom setu, no Čilić je u osmom gemu vratio izgubljeno i poravnao rezultat, nakon što je Querrey na svom servisu imao 30:0. Nakon toga je kod drugog servisa Querreyja za ostanak u meču napravio još jedan break i sa 7:5 u četvrtom setu izborio finale!

Čilić je postao prvi Hrvat koji je igrao u dva različita Grand Slam finala! Osvojio je US Open 2014., a sada će to imati priliku napraviti i u Wimbledonu.

Marin protiv Federera ima jednu pobjedu iz sedam dvoboja, onu iz polufinala US Opena 2014. godine, kad je osvojio svoj prvi Grand Slam naslov, a rezultat u dvobojima s Berdychom je 6:6, s time da je Čilić pobijedio u četiri od posljednjih pet mečeva i vodi 2:0 u srazovima na Grand Slam turnirima.

WIMBLEDON, tenisači - polufinale

MARIN ČILIĆ (HRV/7) - Sam Querrey (SAD/24) 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3), 7-5

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider