Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo, Petra!

Zagrepčanka Petra Marčinko sa 16 godina osvojila juniorski Australian Open

Hrvatska tenisačica Petra Marčinko osvojila je juniorski Australian Open.

Hrvatski tenis ima novu pobjednicu Australian Opena u juniorskoj konkurenciji. To je sjajna, 16-godišnja Zagrepčanka Petra Marčinko koja je u finalu prvog Grand Slam turnira sezone za ssamo sat i 16 minuta bila bolja od Belgijke Sofije Costoulas sa 7:5, 6:1.

Petra je postajala četvrta hrvatska osvajačica juniorskog Australian Opena te prva osvajačica jednog Grand Slama još od 2013. godine kada su Ana Konjuh i Borna Ćorić osvojili US Open.

gol expired Petra oduševljena velikim uspjehom, najavila i plan za dalje: ''Stvarno sam uzbuđena'' divider

Prije Petre su do kraja u Melbourneu kao juniorske odlazile Mirjana Lučić 1997. godine, Jelena Kostanić godinu dana kasnije te Ana Konjuh 2013. godine.

Hrvatska tenisačica prva je u meču došla do prednosti te je kod 1:1 po prvi puta oduzela suparnici servis. No, Costoulas je brzo uzvratila te je od 1:3 nanizala tri gema i uspostavila ravnotežu u meču.

No, sljedeći break koji je napravila Marčinko bio je ključan. Dogodio se kod 5:5 nakon čega je hrvatska tenisačica i odservirala za prvi set.

Takav kraj prvog seta utjecao je na obje tenisačice, a drugi set Marčinko je otvorila s dva breaka, bijegom na 4:0 i rješenjem meča.

U dvoboju je Marčinko osvojila gotovo 20 poena više od suparnice (68-49), a imala je i dvostruko više izravnih poena (22-11). Iskoristila je 5 od 7 break lopti, dok je mlada belgijska tenisačica imala tri takve šanse i napravila je jedan break.

Petra je u finalu slavila i 14. put u nizu, a u prosincu je napravila senzaciju na Orange Bowlu, jednom od najcjenjenijih svjetskih turnira, na kojem je osvojila naslove u pojedinačnoj i konkurenciji parova, čime je postala prva kojoj je to pošlo za rukom u 75-godišnjoj povijesti ovog natjecanja.

 

 

 

Marčinko pokorila Australian Open

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider