Tenis
SPORTOVI
Tenis
Teški uvjeti za igru

Borbena Donna Vekić izborila drugi krug u Tokiju: S tribina je pratila bivša predsjednica

Hrvatska tenisačica sjajno je odradila debitantski nastup na Olimpijskim igrama.

Jedina hrvatska predstavnica u pojedinačnoj konkurenciji teniskog olimpijskog turnira u Tokiju, Osječanka Donna Vekić (WTA - 47.), plasirala se u drugo kolo Olimpijskih igara pobjedom nad Francuskinjom Caroline Garcijom (WTA - 73.) 6-2, 6-7 (2), 6-3 ostvarenom nakon dva sata i 48 minuta borbe.

U svom debitantskom nastupu na Olimpijskim igrama Donna Vekić je pokazala vrlo dobru igru i borbenost koja ju i inače krasi. Osječanka je projurila prvim setom u kojem je dvaput oduzela servis suparnici.

Mogla je Donna do pobjede i u dva seta. Nakon što je nadoknadila rani 'break' zaostatka (0-2), Vekić je imala dvije 'break-lopte' za vodstvo 5-4.

gol expired Ruskinja koja nastupa za Hrvatsku sjajno startala na Olimpijskim igrama: Osvojila treće mjesto divider

No, Garcia se izvukla pa je odluka o osvajačici drugog seta pala u 'tie-breaku'. Garcia je s dva 'mini-breaka' povela 3-0, ali je potom izgubila oba poena na svom servisu.

Nažalost, Vekić to nije iskoristila, već je dopustila Francuskinji novi niz od četiri uzastopna poena, kojim je Garcia odvela meč u treći set.

Nakon desetominutne stanke zbog teških uvjeta za igranje (sparina, vrućina), Vekić je osvojila prva dva gema, ali je izgubila servis u trećem gemu.

gol expired Ni samoizolacija ga nije spriječila: Matija Marinić izborio polufinale u Tokiju divider

No, novim 'breakom' za 4-2 Osječanka je stekla kapitalnu prednost. Kad je servirala za meč, odličnim je napadom spasila jednu 'break-loptu', da bi dva poena poslije pobjednički podigla ruke u zrak.

Vekić je do pobjede stigla zahvaljujući boljoj igri na terenu i nešto manjem broju pogrešaka (51-60), pogotovo u ključnim trenucima.

Teška protivnica u drugom krugu

U drugom kolu će hrvatska tenisačica igrati protiv wimbledonske polufinalistice i treće tenisačice svijeta Bjeloruskinje Arine Sabalenke koja je sa 6-2, 6-1 svladala Poljakinju Magdu Linette.

Bit će to peti međusobni dvoboj Vekić i Sabalenke, prvi nakon 2019., a hrvatska tenisačica ima prednost od 3-1.

Sabalenka je nesumnjivo u statusu favortkinje, ali da su na olimpijskom turniru svakakva iznenađenja moguća pokazuje i primjer najbolje svjetske tenisačice i wimbledonske pobjednice Australke Ashleigh Barty, koja je u nedjelju u prvom kolu poražena od Španjolke Sare Sorribes Tormo sa 6-4, 6-3.

Za kraj, dodajmo kako je meč Donne Vekić s tribina pratila bivša predsjednika Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider