Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nije ni mislila ići u srbiju

Ukrajinka burno slavila u Beogradu, a onda svima opisala što se događalo tog jutra kad je Rusija napala Ukrajinu

Ukrajinska 20-godišnja skakačica u vis Jaroslava Mahučih nova je dvoranska svjetska prvakinja, a naslov je osvojila preskočivši 202 cm na SP-u u Beogradu.

Aktualna europska prvakinja iz Torina 2021., svjetska doprvakinja na otvorenom iz Dohe 2019. i osvajačica olimpijske bronce iz Tokija, Jaroslava Mahučih do najvećeg uspjeha u karijeri stigla je nakon dramatične borbe s Australkom Eleanor Patterson koja je preskočila dva metra i postavila novi dvoranski rekord Oceanije.

Mahučih je visinu od dva metra preskočila tek u trećem pokušaju, a onda iz prvog preletjela letvicu na 202 cm, visinu koju Patterson nije uspjela svladati.

Broncu je u beogradskoj Areni osvojila Kazahstanka Nadežda Dubovickaja koja je sa 198 cm postavila novi dvoranski rekord Azije.

gol expired EKSKLUZIVNO Hajdukovac iz rata u Ukrajini: ''Sve više ljudi u Rusiji shvaća da nije tako kako se priča na TV' divider

''Ovo je medalja za moju zemlju''

Ukrajinka je slavila pred beogradskom publikom prepuna emocija.

''Ovo je bilo moje prvo Svjetsko prvenstvo u dvorani. Jako sam sretna što sam osvojila, ovo je medalja za moju zemlju, stanovnike, vojsku. Sretna sam što predstavljam Ukrajinu'', rekla je Mahučih nakon što je osvojila zlato.

Ukrajinka nije ni trebala ići na SP u Beograd

Naravno, sve je zanimala situacija u njenoj domovini na koju je agresiju izvršila susjedna Rusija.

''Sjećam se kada sam se probudila 24. veljače, probudile su me dvije eksplozije. Zvala sam roditelje, trenera, nisam znala šta se događa, razumjela sam da su Rusi započeli rat s Ukrajinom. Bilo je teško, pobjegli smo u selo na tjedan dana, nismo razmišljali o treningu, kao ni na to da ćemo sudjelovati na SP-u. Savez nas je zvao i rekao da moramo u Beograd boriti se za Ukrajinu. Četiri dana sam putovala u Beograd iz Ukrajine. Idem u Njemačku poslije prvenstva, nadam se da ću moći u Ukrajinu što je prije moguće'', poručila je Mahučih.

''Morala sam braniti svoju zemlju na stazi. Uvijek su tu dobre stvari koje mogu napraviti za svoju zemlju. I uspjela sam, osvojila sam zlato za Ukrajinu. Naravno da sam imala sumnju u rezultat, kada je sve počelo u Ukrajini, nisam ni razmišljala o treningu i natjecanju. Došli smo ovdje i htjela sam napraviti dobar rezultat.''

gol expired Potvrđeno izbacivanje Rusije iz kvalifikacija: Evo što to znači za Katar i Svjetsko prvenstvo divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider