Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dvotjedni spektakl

VIDEO Pogledajte kako su Splićani izviždali Plenkovića na otvaranju Europskog prvenstva u vaterpolu

Europsko vaterpolsko prvenstvo trajat će u Spaladium Areni do 10. rujna.

Premda je ženski dio natjecanja započeo još u subotu s utakmicama prvog kola, svečano otvaranje Europskog vaterpolskog prvenstva održano je u ponedjeljak navečer, prije utakmice Hrvatska - Malta.

Potrajalo je sve skupa oko pola sata, uz prigodni program koji su priredili organizatori.

Sve okupljene, a bilo ih je nekoliko tisuća, pozdravili su splitski gradonačelnik Ivica Puljak, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Puljak: Sugrađani, povedite djecu i navijajte

"Dobrodošli u Split. Emotivni smo jer se sport vraća u Split nakon godina pandemije, a Split će živjeti vaterpolo koji je sport duboko usađen u našu tradiciju. Splićani sigurno neće propustiti priliku da pokažu kako je Split grad sporta te pozivam sugrađane da povedu djecu i navijaju u ovoj predivnoj Spaladium Areni", kazao je Puljak.

gol expired Sjajna utakmica i drama u prvom kolu hrvatske skupine: Francuzi promašili napad za pobjedu nad Grcima! divider

Boban je u svojem govoru također podsjetio na veliku tradiciju vaterpola u ovom gradu, izrazivši nadu da će tamo u subotu 10. rujna, kada je na rasporedu finale, Hrvatska biti ta koja će se okititi zlatom.

Plenković: Kao vlada smo snažno podržali ovo Europsko prvenstvo

U trenutku kada je najavljen premijer, Spaladium Arenom se prolomilo nešto pljeska i salve zvižduka.

"Ovo je drugo europsko prvenstvo koje se održava u ovom gradu sporta i olimpijaca, jedinstvenom gradu sportskih talenata i uspjeha. Vaterpolo je jedan od najtrofejnijih hrvatskih kolektivnih sportova, a veliki doprinos tome dali su tijekom proteklih godina brojne igrači iz splitskih klubova Jadrana, POŠK-a i Mornara. Nadamo se da će naši vaterpolisti biti opet u samom vrhu, nadamo se i da će osvojiti zlato, a jednaki uspjeh želim i našim vaterpolisticama. Kao vlada smo snažno podržali inicijativu Hrvatskog vaterpolskog saveza da se u Splitu održi ovo natjecanje. Otvaram 35. Europsko vaterpolsko prvenstvo", rekao je Plenković u čijoj je pratnji bila i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider