Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
kobni igrač više

Izbornik Tucak poludio nakon poraza od Srbije: "Izgubili smo zbog sudačkih poluidiota"

Hrvatski izbornik Ivica Tucak nije imao lijepih riječi za suce polufinale utakmice Europskog prvenstva u vaterpolu.

"Jako sam ljutit na suce, na te poluidiote kojima nije važan vaterpolo, već neki osobni interesi", kazao je nakon poraza od Srbije (7:9) u polufinalu Europskog prvenstva u Barceloni izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

Početkom zadnje četvrtine Tucak je isključen od strane sudaca - Rusa Sergeja Naumova i Poljaka Radoslawa Koryzne, iako on jedini na hrvatskoj klupi nije protestirao.

"Ne znam šta da kažem, isključen sam iako nisam rekao niti jednu jedinu riječ. Danas se nije igrao vaterpolo, već neko hrvanje u kojem se mi nismo snašli, a sve zbog sudačkih kriterija.

Imali smo prilike koje smo propustili, ali moram reći da smo od samog početka pali u zamku komentiranja sudačkih odluka. Čestitam Srbiji na pobjedi, ali sudački kriterij je prelomio i odlučio utakmicu.

Nismo imali lucidnost ni koncentraciju da rješavamo situacije koje bi inače lako riješili. Moramo skupiti glave i pokušati uzeti medalju", kazao je Tucak odmah nakon utakmice.

Nakon što se malo ohladio stao je pred kameru Nove TV i porazgovarao s reporterom Vladom Bobanom.

"Čestitam im na pobjedi, ali toliko isključenja i toliko nevaterpola. Ne zbog Srbije i Hrvatske, već zbog stvari protiv kojeg se naš sport bori. Mi se nismo snašli u tom košmaru, izgubili smo glavu i nismo imali lucidnosti u ključnim trenucima. Žao mi je, ali ovo mi sve skupa danas nije ličilo ni na jedan sport, a kamoli na vaterpolo", rekao je Tucak.

"Htjeli smo pobijediti, ali jednostavno nas je taj kriterij od prvog trenutka uveo u košmar iz kojeg se nismo uspjeli izvući. Sad kada bi ja pričao za televiziju zašto su danas sudila ova dvojica sudaca, pogotovo ovaj iz Poljske koji sudi četiri utakmice godišnje... No to ne možemo promijeniti. Dobio sam crveni karton prvi put u životu i to zato što sam leđima bio okrenut od suca. Ne znam zbog čega", kazao je Tucak.

"Moramo se svi zajedno dignuti, moji suradnici, igrači, i uzeti tu medalju. Moramo napraviti sve da uzmemo medalju. Po nju smo i došli ovdje. Ponekad je zlato, ponekad srebro, ponekad bronca. Moramo napraviti sve da je se domognemo", zaključio je Tucak.

"Srbija je zasluženo pobijedila, a mi smo loše ušli u utakmicu i nismo se uspjeli vratiti. Nismo izgledali dobro, imali smo puno prilika s igračem više i puno smo promašili, a Srbi su barem nešto od svojih napada s brojčanom prednošću iskoristili. Suci su puštali dosta grubu igru što je odgovaralo Srbima, a mi se sada moramo okrenuti utakmici u subotu i pokušati osvojiti broncu", kazao je kapetan Andro Bušlje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider