Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''Opet bih to učinio''

Rus koji je naljutio svijet svojim potezom objasnio što znači zloglasni znak 'Z': Opet provocira

Ivan Kuljak ruski je gimnastičar koji je svojim potezom naljutio sve koji se zgražavaju ratom u Ukrajini.

Ruski gimnastičar Ivan Kuljak jedan je od onih sportaša koji je podigao dosta prašine posljednjih dana vezano za rat u Ukrajini. Mladi je sportaš u Dohi na svojem trikou na prsima nacrtao slovo 'Z', koje je u Rusiji postalo simbolom potpore njihovoj vojci u agresiji na svoje susjede Ukrajince.

U ostatku svijeta, a naročito u napadnutoj Ukrajini, to je simbol smrti i razaranja gradova i sela. Što je najgore, Kuljak je slovo 'Z' stavio na dodjeli medalja, gdje je stajao baš pored Ukrajinca koji je osvojio zlato.

Heroj ruskih medija

Kuljak je osvojio brončanu medalju, ali sad bi je mogao izgubiti zbog svoje vješte provokacije. Zbog ruske agresije u Ukrajini nisu mu dozvolili nastup pod svojom zastavom, himnom i grbom.

"Vidio sam kako su Ukrajinci komunicirali s nama, pa sam im vratio. Uzvikivali su nam 'Slava Ukrajini' za vrijeme natjecanja, ali više od ičeg frustriralo me to što su tražili da ruski sportaši budu izbačeni s natjecanja iako nismo ništa loše učinili. Došli smo se natjecati, ali do samog kraja nismo znali hoćemo li uopće nastupiti u finalu", požalio se ruskim režimskim medijima.

Slovo 'Z'

Još je bolje bilo njegovo objašnjenje što znači slovo 'Z'.

''Opet bih isto učinio da moram, stavio bih opet slovo 'Z'. Vidio sam to na našoj vojsci i potražio značenje. To znači 'za pobjedu' i 'za mir'. Uvijek ću se kao sportaš boriti za pobjedu i mir, ne želim zlo nikome'', rekao je Kuljak i dodatno razbjesnio svijet svojim smiješnim objašnjenjima.

Oznake 'V', 'Z' ili naopako V na ruskim vojnim vozilima i tenkovima znakovi su raspoznavanja u vojnim djelovanjima. Određene ruske jedinice imaju takve oznake, ovisno iz kojih smjerova su dolazili, a služe za raspoznavanje jer obje vojske u sukobu u Ukrajini imaju slična ili identična vojna vozila.

gol expired Srna pozvao u pomoć, Dinamo pomogao djeci iz Ukrajine: "Velika hvala i nikad vam ovo nećemo zaboraviti" divider

gol expired Rusi uputili žalbu zbog izbacivanja njihove reprezentacije i klubova, uskoro slijedi presuda divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider