Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pomilovanje ili?

Rusi uputili žalbu zbog izbacivanja njihove reprezentacije i klubova, uskoro slijedi presuda

U svojoj žalbi RFU traži "ponovno uključivanje svih ruskih reprezentacija i klubova u Fifina i Uefina natjecanja".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ruski nogometni savez (RFU) žalio se na suspenziju koju su mu izrekle Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i Europski nogometni savez (UEFA) zbog invazije na Ukrajinu, objavio je u utorak Arbitražni sud za sport (CAS).

U svojoj žalbi RFU traži "ponovno uključivanje svih ruskih reprezentacija i klubova u Fifina i Uefina natjecanja", objavio je CAS te naveo da su Rusi "uputili i zahtjev da se zaustavi izvršenje svake od osporenih odluka".

U objavi CAS-a stoji da će "tražiti stav svih strana" poštujući zahtjev za zaustavljanje izvršenja odluka te "predviđa da će nove informacije o žalbenom postupku moći dati u novom priopćenju za nekoliko dana".

Fifinom suspenzijom Rusiji je zapravo uskraćeno pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu, jer neće moći nastupiti u dodatnim kvalifikacijama koje su na rasporedu 24. ožujka, kad su ruski nogometaši trebali ugostiti reprezentaciju Poljske. No, Poljaci su već prije nego što je Fifa suspendirala Ruski nogometni savez poslali priopćenje da neće zaigrati u protiv Rusa, a to su isto učinili i Šveđani i Česi, potencijalni suparnici u finalu dodatnih kvalifikacija.

Njihov primjer slijedilo je još nekoliko nacionalnih saveza koji su objavili da njihove reprezentacije neće igrati protiv ruskih izabranih vrsta u bilo kojoj konkurenciji.

Zbog Uefine suspenzije moskovski Spartak je izbačen iz Europske lige u kojoj je u četvrtak trebao zaigrati u osmini finala protiv RB Leipziga. Njemačka momčad će tako bez borbe izboriti plasman u četvrtfinale, ali se to može promijeniti u slučaju da CAS odluči u korist Ruskog nogometnog saveza.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider