Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BAVARCI U NEVJERICI

Villarreal kontrom pred kraj utakmice šokirao Bayern i plasirao se u svoje drugo polufinale Lige prvaka

Europska epizoda za Bayern München ove sezone završila je četvrtfinalnim porazom od Villarreala.

Unai Emery još jednom je potvrdio kako je velemajstor za europska natjecanja i susrete na dvije utakmice. No, ovog puta je to napravio ostvarivši svoju vjerojatno najveću pobjedu, onu u koju se rijetko tko usudio kladiti, čak i nakon pobjede u prvom susretu.

Bayern je na Allianz Areni bio veliki favorit, no već u prvom poluvremenu vidjelo se kako je španjolski stručnjak dobro postavio svoju momčad. Bavarci su pleli mrežu gotovo cijeli prvi dio, no pravih prilika nije bilo.

U prvih 45 minuta gotovo ništa

Vrijedi spomenuti tek tri pokušala Jamala Musiale, od kojih je najbolji bio onaj u 29. minuti, kad je glavom iz sredine kaznenog prostora pucao točno u dobro postavljenog Geronima Rullija.

Početak drugog dijela donio je goropadni Bayern i tri sjajne šanse u prvih pet minuta. Ponovno je opasan bio Musiala, nakon njega je pokušao i Sane, ali najbolju priliku promašio je Upamecano, kad je dobio zicer nakon povratne lopte, ali je njegov udarac otišao preko gola.

gol expired Bayernovi navijači odali počast legendi kluba, pogledajte što su razvili preko cijele tribine divider

Tko će nego "Lewa"

I onda kad ne uspiju ovi navedeni, zna se tko hoće. Naravno, Robert Lewandowski. Igrala se 52. minuta. Dani Parejo je odigrao jako lošu loptu koja je presječena na centru, da bi onda brzo došla do Poljaka koji put lopti pronalazi kroz noge Torresa, nakon čega je ona od vratnice ušla u gol.

Nastavio je Bayern napadati s velikom željom da postignu još jedan pogodak, no onu pravu priliku napravili su tek u 71. minuti. Thomas Müller je tada pobjegao obrani te je s nekih desetak metara potpuno sam šutirao glavom, ali pored gola.

Žuti su dočekali ono gdje su najbolji

Pritisak je i dalje bio tu, no ponovno su se gosti dobro zatvorili, da bi u 88. minuti odradili ono što rade najbolje. Jedna oduzeta lopta brzo je završila na lijevoj strani, gdje bježi Gerard Moreno te pri dolasku do šesnaesterca šalje sjajnu loptu na drugu stranu. Tamo ju je dočekao Samuel Chukwueze i vrhunski zakucao pod gredu Neuerovog gola.

Bayern je ostao šokiran ovim slijedom događaja te do kraja susreta nisu uspjeli napraviti pravu priliku za povratak. Tako su eliminirani puno ranije nego što su mislili.

Žuta podmornica odlazi u polufinale, gdje su već bili 2006. godine, kad su eliminirani od Arsenala uz promašeni kazneni udarac legendarnog Juana Romana Riquelmea.

Ako ne bude šoka na Anfieldu, ponovno će ih tamo čekati Englezi, no ovog puta Liverpool.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider