Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bit će vatreno!

Vikend megaderbija je ispred nas: Barcelona u Madridu, United kod Liverpoola

Reprezentativna stanka je povijest, a pred nama je vikend koji sadrži čak šest megaderbija!

Iza nas je vrlo uzbudljiva reprezentativna stanka, a ispred nas još uzbudljiviji vikend klupskog nogometa! Messi je iščupao Argentinu i odveo ju na Svjetsko prvenstvo, Andre Silva je isto napravio s Portugalom, a Griezmann s Francuskom. Mogu li ti isti igrači nadolazećeg vikenda odvesti svoje klubove do tri boda?

Najveći derbi engleskog nogometa na Anfieldu

U subotu se, s početkom u 13.30, igra najveći derbi engleskog nogometa - na Anfieldu Liverpool dočekuje Manchester United. Sedmoplasirani Redsi ugostit će momčad Josea Mourinha, koja s gradskim rivalom Cityjem dijeli vodeće mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Liverpool ima sedam bodova manje od Uniteda, te je u posljednje četiri utakmice Premierlige upisao samo jednu pobjedu. United je u uvodnih sedam kola slavio šest puta i jednom remizirao, uz impresivnu gol-razliku 21-2.

Oba sastava imaju manjih problema s ozljedama, pa je tako Liverpool bez Manea, a United bez Pogbe i Fellainija.

U njemačkoj Bundesligi vodeći sastav iz Dortmunda dočekuje aktualnog viceprvaka RB Leipzig. Baš kao i United, Borussia je upisala šest pobjeda i remi u uvodnih sedam kola, te ima identičnu gol-razliku (21-2).

RB Leipzig ne igra kao lani, a u Dortmundu će vjerojatno biti lišena pomoći svog najbolje napadača Tima Wernera, koji i dalje ima zdravstvenih problema, zbog kojih je tražio zamjenu u Istanbulu u utakmici Lige prvaka protiv Bešiktaša.

Borussia uoči utakmice ima šest bodova više od svog suparnika, ali daleko više problema s ozljedama. Na raspolaganju neće biti vratar Burki, Durm, Guerreiro, Piszczek, te još otprije Reus i Schmelzer. Leipzigu će sigurno nedostajati Sabitzer, dok će odluka o Werneru pasti danas.

Barcelona gostuje kod Atletica

U španjolskoj se igra veliki derbi između Atletico Madrida i Barcelone. Simbolično dolazi nedugo nakon referenduma u Kataloniju, koji nije dobro odjeknuo u španjolskoj javnosti, naročito u metropoli.

Barcelona na novootvoreni stadion Wanda Metropolitano stiže kao vodeći sastav Primere. Ima maksimalan 21 bod, odnosno šest više od Atletica. Madriđani su do sada ostvarili četiri pobjede i tri remija.

U posljednjih pet gostovanja na Vicente Calderonu Barcelona je slavila čak četiri puta, dok je Atletico samo jednom uspio slaviti. Novi stadion već je doživio prvi poraz, u susretu Lige prvaka protiv Chelseaja (1:2).

Kada su ozljede u pitanju dobra vijest za Barcelonu je povratak Andresa Inieste, koji će konkurirati za sastav Katalonaca. S druge strane sigurno neće biti Filipea Luisa.

Italija vrvi od megaderbija

U Italiji se pak igraju tri velika derbija! Prvi je na rasporedu u Torinu gdje Juventus dočekuje Lazio. Prvak Italije je trenutno drugoplasirani sastav Serie A, s dva boda manje od Napolija, te tri više od četvrtoplasiranog Lazia.

Oba sastava najviše problema s ozljedama imaju u obrani, gdje neće zaigrati De Sciglio, Howedes, Barzagli (vjerojatno), Basta.

Istoga dana, ali u večernjem terminu od 20.45, Roma na Olimpicu dočekuje Napoli. Rimljani su trenutno tek peti s 15 bodova, uz susret manje od svih ostalih momčadi. Napoli je pak slavio u svih sedam susreta Serie A ove sezone, uz imepresivnu gol-razliku 25-5.

Većih problema s ozljedama nema nijedan sastav, tako da bi to trebao biti pravi nogometni spektakl na Apeninskom poluotoku.

Vikend sjajnih derbija u nedjelju zatvaraju Inter i Milan. Gradski derbi na San Siru dat će odgovor na pitanje je li Inter zaista toliko dobar koliko to njegova trenutna pozicija govori (3. s 19 bodova), odnosno je li Milan promašio sa svojim masovnim kupovinama, s kojima je u prvih sedam kola sakupio tek 12 bodova.

Vikend velikih derbija:

Liverpool - Manchester United (subota, 13.30)

Borussia Dortmund - RB Leipzig (subota, 18.30)

Juventus - Lazio (subota, 18.00)

Roma - Napoli (subota, 20.45)

Atletico Madrid - Barcelona (subota, 20.45)

Inter - Milan (nedjelja, 20.45)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider