Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''barca je vrh''

Veliki spektakl u Hrvatskoj: Barcelona u Zadru izbacila Slovence predvođene Hrvatima

Aktualni europski prvak Barcelona i kazahstanski Kairat Almati izborili su plasman u polufinale završnog turnira futsal Lige prvaka koji se održava u Zadru u dvorani Krešimira Ćosića.

Barcelona je u četvrtfinalu sa 2-0 pobijedila slovensku ekipu Dobovec, koju vodi hrvatski stručnjak Kujtim Morina, a igraju trojica hrvatskih reprezentativaca Vedran Matošević, Luka Perić i Tihomir Novak.

Španjolci su utakmicu riješili sredinom prvog poluvremena, u devetoj minuti precizan je bio Ferrao, a tri minute poslije Aicardo postavlja konačnih 2-0.

Bio je to prvi, povijesni nastup jednog slovenskog kluba u ovoj fazi Lige prvaka.

"Bilo je teško, ali moram čestitati svojim igračima, dali su sve od sebe. Barca je sam vrh europskog futsala, ali pokušali smo igrati presing, no teško je kada im treba postići pogodak. Mislim da smo na najbolji način predstavili svoj klub, slovenski futsal te općenito futsal s ovih prostora. Mi uživamo u ovom natjecanju, ubiremo plodove rada u posljednje četiri godine'', kazao je Morina.

U drugom četvrtfinalnom susretu Kairat Almati je nakon produžetaka pobijedio Benficu sa 6-2, nakon što je poslije 40 minuta bilo 2-2.

Za kazahstanski sastav u zabili Gadeia (16, 47), Edson (31), Tursagulov (45), Fernandinho (49) iOrazov (50), a za Benficu Jesus (16) i Tiago Brito (35).

U preostala dva četvrtfinala u četvrtak se sastaju španjolski Inter i ruska Jugra, portugalski Sporting i ruski KPRF.

Polufinalni susreti su na rasporedu 1. svibnja, a finale je 3. svibnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider