Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna završnica

Varaždin brzim preokretom stigao do prve pobjede u HNL-u, Istra pogodila vratnicu u nadoknadi

Nogometaši Istre 1961 i Varaždina otvorili su 2. kolo SuperSport HNL-a.

Nogometaši Varaždina pobijedili su Istru 1961 s 2:1 na otvaranju 2. kola SuperSport HNL-ana stadionu Aldo Drosina u Puli.

Pogotke su za Varaždince dali Fran Brodić (77) i Igor Postonjski (83), dok je strijelac za Istru bio Luka Marin (70).

Nogometaši Varaždina došli su u Puli do prve pobjede u novoj prvoligaškoj sezoni, dok je Istra sezonu započela s dva domaća poraza.

Varaždin je bio puno opasniji u prvom dijelu, ali nije uspio zatresti mrežu domaćina. Varaždin je u prvom dijelu uputio čak deset udaraca prema golu Istre, a Puljani niti jedan.

Manchester City u Istri VIDEO Pep Guardiola poslao tri zvijezde Cityja na pripreme u Istru divider

Najbliže je golu bio Herrera u 15. minuti, no njegov udarac je obranio vratar Majkić, koji je potom zaustavio i opasne udarce Brodića u 38.i 42. minuti.

Silne propuštene prilike iz prvog dijela Varaždincima su se osvetila u 70. minuti kada je domaćin poveo iz praktički prve prilike. Žgomba je tukao iz velike daljine, vratar Zelenika odbio, a na loptu natrčava Luka Marin i donosi vodstvo Istri.

Sedam minuta kasnije izjednačio je Fran Brodić nakon preciznog dodavanja Stanića, da bi u 83. minuti uslijedio potpuni preokret. Vratar Majkić je srušio Posaveca, nakon pregkleda VAR-a dosuđen je penal, a s "bijele točke" je precizan Igor Postonjski.

Sve golove s utakmice Istre 1961 i Varaždina možete vidjeti OVDJE.

Tablica HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider