Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigli u Novigrad

VIDEO Pep Guardiola poslao tri zvijezde Cityja na pripreme u Istru

Pep Guardiola poslao je tri zvijezde Manchester Cityja na pripreme u Istru.

Već šestu godinu akademija engleskog diva Manchester Cityja dolazi u istarski Novigrad na pripreme, a mladi Istrijani imali su privilegiju zaigrati nogomet s njima, ali i dobiti koji selfie.

U-18 i U-23 momčad engleskog prvaka stigla je na devetodnevne pripreme u Istru, a s njima su bile i tri zvijezde prve momčadi - Phil Foden, John Stones i Ilkay Gundogan.

Zbog strogih COVID restrikcija zvjezdani trojac nije mogao na američke pripreme s prvom momčadi, tako da ih je Pep Guardiola poslao na istarske pripreme s mladim snagama.

Unatoč svim naporima, dobiti kratku izjavu jednog od najskupljih nogometaša današnjice, Phila Fodena, praktički je nemoguće. PR služba engleskog kluba ga skriva kao zmija noge:

"On je jako skromnan, pun poštovanja, naporno radi svaki dan", rekao je direktor Cityjeve akademije Jack Wilcox za engleskog reprezentativca pa dodao:

Bruno Duarte (lijevo) Europski protivnik Hajduka prodao ponajboljeg igrača za sitniš, odlazi kod hrvatskog trenera divider

"Svaku minutu svakog dana želi napredovati i zato je prema mnogima najbolji mladi igrač svijeta".

Talentirani mladići, od kojih neki već imaju par nastupa u dresu prve momčadi, itekako cijene hrvatske nogometaše, a posebno Luku Modrića, Ivana Rakitića i Matea Kovačića.

Iako City može dovesti ponajbolje igrače današnjice, veliki novac ulažu u školu nogometa:

"Svaka momčad u Premier ligi može kupiti top talente iz cijelog svijeta, ne samo Manchester City, ali akademija je puno više od toga. Ona pokušava razviti igrače koji žive u lokalnoj zajednici i pružiti im inspiraciju", rekao je Wilcox.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider