Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kiks Modrih pred Ludogorec

Hrabri Varaždin odličnom igrom zaustavio Dinamo: Šego krasnim pogotkom razveselio tisuće gledatelja

Varaždin i Dinamo podijelili su bodove u prvoj utakmici četvrtog kola SuperSport HNL-a.

U prvoj utakmici četvrtog kola HNL-a Varaždin i Dinamo su odigrali 1:1 pred 7132 gledatelja.

Dario Špikić je u prvoj minuti sučevog dodatka na kraju prvog poluvremena glavom poslao loptu u mrežu nakon ubačaja Petra Bočkaja s lijeve strane i tako donio vodstvo Dinamu. Varaždin je do izjednačenja došao u 63. minuti, kad je na asistenciju Herrere Michele Šego sa 14 metara pogodio pokraj nemoćnog Livakovića.

Dinamo ima 10 bodova iz četiri utakmice, a drugi je Hajduk sa šest bodova iz dva nastupa. Po četiri boda imaju Rijeka, Osijek, Šibenik, Varaždin i Slaven Belupo, s tim da Riječani imaju samo dvije odigrane utakmice. Na začelju je pulska Istra 1961 bez ijednog boda iz tri nastupa.

Varaždin odigrao jako dobru utakmicu

Dinamo i Varaždin nisu impresionirali vrhunskom izvedbom, ali ne treba zanemariti utjecaj teških vremenskih uvjeta i velike vrućine koja je zasigurno sputavala igrače. Dinamovi igrači su nešto više imali loptu u nogama, ali s njom nisu puno toga napravili pa su više od pola sata ostali bez udarca u okvir vrata koja je branio bivši hrvatski reprezentativac Oliver Zelenika.

S druge strane, Varaždinci su bili najopasniji iz kontranapada, ali i njima je nedostajalo konkretnosti u napadačkoj trećini terena. Tako je u 8. minuti Makedonac Agon Elezi pucao s 20-ak metara po sredini gola, ravno u ruke Dominika Livakovića koji je u Varaždinu bio Dinamov kapetan, jer je Arijan Ademi utakmicu promatrao s klupe za pričuve.

Po domaća vrata najopasniji Dinamov igrač u prvom poluvremenu bio je Luka Ivanušec koji je u 34. minuti uputio prvi udarac gostiju unutar okvira, ali je Zelenika bio spreman. Četiri minute poslije Špikićev udarac je glavom blokirao Postonjski.

Dinamo poveo Špikićevim nebeskim skokom

I kad se činilo da ćemo dočekati kraj prvog dijela bez pogodaka, Dinamo je poveo. Akcija je počela na oko 40 metara od domaćeg gola, gdje je Boško Šutalo uzeo loptu u čvrstom duelu i proslijedio Ivanušecu, koji je dao dalje u lijevo do Bočkaja. On je pogledao i lijevom nogom ubacio na drugu vratnicu, gdje je u skoku najviši bio Špikić i glavom pogodio suprotan kut. Zelenika je uspio samo vršcima prstiju skrenuti loptu, ali nedovoljno da bi spriječio pogodak.

Domaća momčad je odlučnije izašla na početku drugog poluvremena. U svlačionici su na poluvremenu ostali Peco i Brodić, a ušli su Kolarić i Šego, što će se pokazati punim pogotkom.

U Dinamu su prvi put protrnuli u 51. minuti kad je udarac Elezija sa 20-ak metara liznuo gornji dio grede. Samo tri minute poslije iz slične pozicije je opalio Venecuelanac Andris Herrera, ali se obranom istaknuo Livaković.

Šego zabio prvi domaći varaždinski gol od povratka u elitu

U 58. minuti dalekometnim udarcem pokušao je na drugoj strani i Luka Ivanušec, ali je i Oliver Zelenika bio na visini zadatka.

U 63. minuti domaćima se isplatio agresivniji pristup u drugom dijelu. Varaždinci su odigrali odličnu akciju u kojoj je Herrera odličnom loptom pronašao Michelea Šegu koji je bio na rubu kaznenog prostora. Lopta mu je dolazila po travnjaku, Šego je bez razmišljanja, iz prve, desnom nogom gađao suprotan kut i pogodio pokraj nemoćnog Livakovića za 1:1.

Bio je to prvi pogodak Varaždinaca pred svojim navijačima u povratničkoj sezoni u elitnom razredu hrvatskog klupskog nogometa.

Čačić pokušao s izmjenana doći do sva tri boda

Ante Čačić je svoj napad osvježio u drugom poluvremenu ubacivanjem Josipa Drmića i Mahira Emrelija, a igru su napustili Petković i Oršić. Emreli je dvaput pokušavao ugroziti Zeleniku, ali je jednom domaći vratar lakoćom obranio, a drugi put je azerbajdžanski reprezentativac pucao pokraj vratnice.

Iako se domaća momčad nakon 70. minute povukla i više razmišljala o zatvaranju prilaza svojim vratima, nije ni Varaždin bio bez prilike za drugi pogodak. Najbliži je tome bio Lamine Ba u 85. minuti, kad je njegov udarac sa 10-ak metara ispod grede izvukao Livaković.

Dinamovi pokušaji da dođe do pobjedničkog pogotka bili su prilično jalovi. U četvrtoj minuti sučevog dodatka Josip Drmić je okrenuo svog čuvara u kaznenom prostoru, ali mu je lopta malo pobjegla, dovoljno da prvi do nje dođe Zelenika.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider