Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
senzacija pomogla monacu

Infarktni rasplet u Francuskoj: Lille je senzacionalni prvak, Kovač uz puno sreće izborio Ligu prvaka!

Niko Kovać sljedeće će sezone igrati najelitnije klupsko natjecanje.

 

Nogometaši Lillea po četvrti puta u povijesti osvojili su naslov prvaka Francuske nakon što su u zadnjem kolu svadai u gostima Angers s 2:1 i postali prvaci s bodom prednosti ispred favoriziranog PSG-a.

 

Momčad kojoj su prije prvenstva davali svega jedan posto šansi za osvajanje naslova pokraj superbogatog PSG-a, iskoristila je sva posrtanja Parižana i uzela neočekivanu titulu.

Pobjedu su klubu sa sjevera Francuske donijeli Johnatan David (10) i Burak Yilmaz (45+1pen), a domaćini su dali počasni gol u drugoj minuti sudačke nadoknade. Domagoj Bradarić je ostao na klupi novoga prvaka.

Lilleu je ovo četvrti naslov u povijesti, prvak Francuske bio je u prošlom stoljeću (1946, 1954) te u sezoni 2010./11, kada je za njih igrao i Eden Hazard

gol expired Drama u posljednjem kolu Serie A: Hrvatski trener "ugasio" Napulj i spasio Juventus divider

 

PSG je utakmicu protiv Bresta započeo urnebesnim Neymarovim promašajem penala, ali do kraja su ipak slavili s 2:0 autogolom Faivrea i golom Mbappea, no to im nije bilo dovoljno.

Monaco našega bivšega izbornika Nike Kovača izborio Ligu prvaka odigravši 0:0 kod Lensu. Monacu je pomogla Nica koja je neočekivano s 3:2 slavila kod Lyona, iako je gubila 2:1.

Bordeaux se spasio pobijedivši u gostima Reims (2:1), a za drugi gol gostiju asistirao je hrvatski reprezentativac Toma Bašić. Duje Ćaleta Car je odradio cijelu utakmicu za Marseille, koji je izgubio 0:1 kod Metza.

Gubitnik kola je Nantes koji je kod kuće poražen od Montpelliera s 2:1 i mora u kvalifikacije za ostanak.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider