Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Umalo katastrofa za Romu

Drama u posljednjem kolu Serie A: Hrvatski trener "ugasio" Napulj i spasio Juventus

Odigrano je posljednje kolo dramatične borbe za Europu u talijanskoj Serie A.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Milana i Juventusa pridružili su se prvaku Interu i Atalanti kao predstavnici Serie A u sljedećoj sezoni Lige prvaka.

Napoli je ostao bez plasmana u elitno europsko natjecanje jer je u zadnjem kolu odigrao samo 1:1 na svom stadionu protiv Verone pod vodstvom hrvatskog trenera Ivana Jurića.

Jurić ugasio vrući Napulj

Juventus je do Lige prvaka stigao uvjerljivom pobjedom 4:1 na gostovanju u Bologni, ali mu ona ništa ne bi značila da je Napoli uspio svladati Veronu, jer je Milan u Bergamu svladao Atalantu s 2:0.

gol expired Infarktni rasplet u Francuskoj: Lille je senzacionalni prvak, Kovač uz puno sreće izborio Ligu prvaka! divider

Napoli će tako u Europsku ligu zajedno s Lazijom, koji je poražen u zadnjem kolu kod Sassuola s 2:0.

No, kako je Roma odigrala 2:2 kod Spezije, Sassuolo je ostao bez plasmana u Konferencijsku europsku ligu, novog natjecanje koje kreće od sljedeće sezone.

Dva pogotka za Juventus u Bologni postigao je Morata (29, 47), a po jedan Chiesa (6) i Rabiot (45). Gol za domaću momčad dao je Orsolini (86).

Bivši igrač Dinama skoro odveo Napoli u Ligu prvaka

Pobjedu vrijednu Lige prvaka Milan je ostvario s dva pogotka iz kaznenih udaraca, a oba puta je realizator bio Franck Kessie (43-11m, 90+4-11m).

Ante Rebić nije bio u konkurenciji za sastav zbog ozljede, a Mario Mandžukić je igrao od 79. minute. Za Atalantu je od 80. minute igrao Mario Pašalić.

Napoli je devet minuta bio u Ligi prvaka. Bivši igrač zagrebačkog Dinama Amir Rrahmani postigao je pogodak za vodstvo Napolija u 60. minuti, a izjednačio je Faraoni u 69. minuti.

Nikola Kalinić je za Veronu igrao do 63. minute.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider