Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dominacija Parižana

PSG srušio Real na Parku prinčeva: Mbappe sjajno zabio u zadnjim sekundama, Messi promašio penal

PSG je pobijedio Real Madrid 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka...

PSG je u Parizu s minimalnih 1-0 svladao madridski Real u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka 

Madriđani su sve do 94. minute žestoko branili svoja vrata i čuvali 0-0, ali su pokleknuli u posljednjim sekundama sudačke nadoknade. Tada je Mbappe primio loptu na lijevoj strani, projurio je između Edera Militaa i Lucasa Vaazqueza, a potom loptu pospremio ispod Courtoisa za velikih 1-0.

gol expired "City Express" pregazio Sporting već u prvom poluvremenu i ispisao povijest Lige prvaka divider

Od samog početka utakmice na Parku prinčeva domaći PSG se postavio napadački, a Madriđani u čvrsta dva bloka prvenstveno su čuvali startnih 0-0. Već u šestoj minuti Parižani su zaprijetili, a šansu je propustio Di Maria. U samom početku ogleda PSG je nametnuo žestoki ritam, a Realova obrana pogotovo je imala problema s Mbappeom i Di Marijom.

Mbappe srušio Real u 94. minuti

No, nakon što je splasnuo taj startni pritisak domaćeg sastava Real je malo došao do zraka, ali su i dalje gostujući napadi bili vrlo rijetki i Real je ofenzivno izgledao posve nemoćno.

Novi pariški udar uslijedio je na startu drugog poluvremena. U 50. minuti PSG je izveo sjajnu i brzu akciju. Svi igrači su obavljali milimetarski točna dodavanja iz prve, a završni Mbappeov udarac fantastičnom je reakcijom zaustavio Courtois.

gol expired Gotovo je! Gorica potvrdila na svojoj stranici: Kristijan Lovrić je službeno igrač Osijeka divider

Nastavljeni su napadi PSG-a u valovima te je u 61. minuti Carvajal srušio Mbappea za jedanaesterac. Ali i tada je Courtois bio Realov junak, obranio je Messijev udarac s bijele točke.

U zadnjih dvadeset minuta u igru je ušao Neymar. PSG je imao još dva vala žestokih napada, ali Messi iz slobodnog udarca pa Mbappe i Neymar nisu uspjeli zabiti. No, na Santiago Bernabeu će PSG ipak doći s golom prednosti i to isključivo zahvaljujući sjajnoj akciji Mbappea koji je u 94. zabio jedini gol.

Hrvatski nogometaš Luka Modrić igrao je za Real do 82. minute.

Liga prvaka, osmina finala (prve utakmice):

PSG - Real Madrid 1-0 (Mbappe 90+4) 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider