Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Moldavci pred vratima raja

Havarija Modrih u Moldaviji: Šerif razbio Dinamo u prvoj utakmici i stekao veliki kapital uoči Maksimira

U Tiraspolu je odigrana prva utakmica play-offa Lige prvaka.

U prvoj utakmici play-offa Lige prvaka moldavski Šerif je s 3:0 pobijedio zagrebački Dinamo i stekao veliki kapital za uzvrat koji se igra na Maksimiru u srijedu 25. kolovoza.

Dvostruki strijelac za Šerif bio je Adama Traore (45, 80), a jedan gol je dodao Kolovos (54).

Domaći sastav u potpunosti nadigrao hrvatskog prvaka te zasluženo stekao veliku prednost pred uzvrat u Zagrebu za osam dana.

Luvannov promašio "nemoguće"

Već u sedmoj minuti Šerif je imao veliku priliku, a Dinamo je samo uz veliku dozu sreće ostao bez lopte u svojoj mreži. Kolovos je odličnim okomitim proigravanjem rasporio obranu Dinama, loptu je u kaznenom prostoru prihvatio Luvannor, ali njegov udarac sa 10-ak metara zaustavila je vratnica.

gol expired Dinamo je odigrao katastrofalno i dobro je prošao: Modrima milijuni udarili u glavu, Petković sada valjda razumije Dalića divider

Imao je Dinamo i naklonost sudačke postave koja je u 17. minuti zažmirila na evidentno igranje rukom Theophile-Catherinea u svom kaznenom prostoru. Francuz je pokušao ispucati loptu ispred svog gola, no promašio ju je, a potom ga je lopta odbivši se od tla pogodila u ruku.

Nijemac iz VAR sobe išao na ruku Modrima

Glavni sudac Cuneyt Cakir zatražio je pomoć VAR-a, odnosno Nijemca Dankerta koji je nakon dvije minute seciranja situacije procijenio kako se ne radi o kažnjivom igranju rukom.

Jedinu smislenu akciju u prvom poluvremenu Dinamo je složio u 34. minuti, Ivanušec je izbjegao blok dvojice igrača Šerifa i potom proigrao Majera koji je utrčao u kazneni prostor. Mladi veznjak Dinama uspio je svladati Athasaniaidisa, ali desni branič Cristiano uspio se vratiti na vrijede kako bi izbacio loptu metar ispred gol-linije.

Upravo je Cristiano bio najzaslužniji i za gol Šerifa u 45. minuti, on je prekrasnom dugačkom loptom izigrao kompletnu obranu Dinama, Traore se ubacio iza leđa Theophile-Catherinea, a kada se našao oči u oči s Livakovićem bio je prisebniji od Luvannora na startu dvoboja te mirno zatresao mrežu.

Fantastična akcija za drugi gol

Indisponirani Dinamo kažnjen je još jednom loptom u svojoj mreži u 54. minuti. Yansane se izvukao na lijevo krilo, pravovremeno dobio loptu koju je zatim vratio idealno na volej Kolovosu koji je sa 12 metara svladao Livakovića.

Prvi udarac u okvir gola domaćih Dinamo je uputio u 62. minuti kada je Ivanušec pokušao s ruba kaznenog prostora, no Athanasaiadis je bio spreman za njegov prizemni pokušaj.

gol expired Dinamovci razočarani: "Dobro je što je bilo samo 3:0, ovo je bio šamar koji nam je trebao" divider

Šerif je u posljednjih pola sata odlično koristio veliki prostor koji mu je Dinamo ostavljao za protunapade, a jedan od tih protunapada je rezultirao i trećim golom. Luvannor je u 80. minuti sa svoje polovice poslao loptu u for Traoreu koji je pretrčao Moubandjea, a zatim i prevario Livakovića poslavši mu ju kroz noge.

Moldavija dosada nikada nije imala predstavnika u natjecanju po skupinama Lige prvaka, a nakon prvih 90 minuta sraza s Dnamom Šerif je stigao vrlo blizu tome.

Zagrebački sastav će 25. kolovoza morati odigrati savršenu utakmicu kako bi nadoknadio ovaj zaostatak.

ŠERIF - DINAMO 3:0

Tiraspol. Stadion Šerif.
SUDAC: Cakir (Turska)
STRIJELCI: 1:0 Traore (45), 2:0 Kolovos (54), 3:0 Traore (80)
ŠERIF: Athanasiadis - Cristiano, Arboleda, Dulanto, Julien (Costanza, 53) - Addo (Petro, 88), Thill; Traore, Kolovos (Bizjak, 88), Yansane - Luvannor (Radeljić, 90+2)
DINAMO: Livaković - Ristovski, Theophile-Catherine, Perić (Moubandje, 20), Franjić - Jakić; Ivanušec, Majer (Gojak, 65), Mišić (Menalo, 65), Oršić (Čop, 80) - Petković

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider