Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
veliki preokret

Čudesni Real Madrid izbacio PSG iz Lige prvaka: Benzema i Modrić očarali predstavom

Real Madrid ide u četvrtfinale Lige prvaka. Luka Modrić je upisao asistenciju i još jednu veliku utakmicu.

Nogometaši madridskog Reala plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju osmine finala na svom Santiago Bernabeu svladali Paris SG sa 3:1 (0:1) te tako nadoknadili 0:1 poraz iz prve utakmice.

Kao i u prvom susretu na Parku prinčeva, Parižane je u vodstvo doveo Kylian Mbappe (39), no u nastavku su Madrižani ostvarili veliki preokret s tri gola Karima Benzeme (61, 76, 78).

Brzonogi napadač francuskog doprvaka iskoristio je dugu loptu Neymara koji ga je uposlio još sa svoje polovice terena, sjurio se u kazneni prostor te pogodio bliži donji kut Courtoisova gola. Bio je to treći ogled Mbappea i Courtoisa u prvih 45 minuta, a nakon što je belgijski vratar obranio prva dva pokušaja kod trećeg nije imao izgleda.

gol expired VIDEO Vrhunska asistencija Luke Modrića za ključni pogodak Reala: Loptu je progurao kroz noge divider

Osim Mbappea, vratima Reala u prvom dijelu zaprijetio je i Messi nakon odlične suradnje s Neymarom u 31. minuti, ali je iskosa s tri metra pucao pored gola.

S druge strane, najopasniji po Donnarummu bio je Benzema, ali njegovi pokušaji nogom sa 20 metara u 25. minuti te glavom sa 10 metara u 37. minuti prohujali su pored vratnice. Pred kraj prvog poluvremena pokušao je i hrvatski kapetan Modrić, no njegov prizemni udarac sa 22 metra iz 42. minute lako je pokupio talijanski vratar.

gol expired Senzacija hrvatskog skijanja uzela novu medalju nakon svjetskog juniorskog zlata divider

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 61. minuti kada je Real poravnao, a dojam je kako taj pogodak nije trebao biti priznat zbog prekršaja Benzeme na Donnarummi. Parižani su nonšalantno sa sredine igrališta odigrali nekoliko dodavanja unatrag sve do svog vratara, a u njega se svom silinom zaletio Benzema i udario ga upravo u trenutku kada je ovaj htio ispucati loptu.

Ona je zato ostala u kaznenom prostoru PSG-a, do nje je stigao Vinicius koji je vratio na peterac do Benzeme koji je zatresao mrežu. Iako se jasno vidi kontakt Donnarumme i Benzeme, niti nakon pregleda situacije putem VAR-a sudačka odluka se nije promijenila.

Izjednačujući pogodak u potpunosti je promijenio situaciju na terenu, Parižani su nestali s terena, a Real je to iskoristio i to s dva gola Benzeme u razmaku od samo dvije minute.

Čudesna asistencija Luke Modrića

Josip Šutalo - 4 Dinamova mlada senzacija sanja o susretu s Modrićem, a otkrio je koga je bilo najteže čuvati u HNL-u divider

U 76. minuti fenomenalnu akciju odigrao je Modrić, on je osvojio loptu na 20 metara od svog gola, povukao sve do polovice Parižana, uputio okomitu loptu za Viniciusa, koji je vratio hrvatskom kapetanu koji s 20-ak metara savršeno proigrava Benzemu koji udarcem iz prve po drugi put svladava Donnarummu.

Samo dvije minute potom Vinicius je pritisnuo Marquinhosa u njegovom kaznenom prostoru i natjerao ga na pogrešku. Kapetan Parižana je dodao loptu na nogu Benzemi koji je s 15 metara pogodio donji lijevi kut suparničkog gola.

Do kraja utakmice PSG-u je trebao pogodak za produžetak, no jedinu prijetnju imali su početkom sudačke nadoknade kada je Messijev slobodni udarac sa 25 metara prohujao 10-ak centimetara od vratnice.

Modrić je odigrao čitav susret za Real.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider