Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Golijada i preokreti

Luda utakmica u Kranjčevićevoj: Lokomotiva šokirala Hajduk, Splićani postigli dva brutalna autogola

Lokomotiva i Hajduk odigrali su 3:3 u Kranjčevićevoj u 19. kolu Prve HNL…

U kvalitetnoj, pogocima i preokretima bogatoj utakmici 19. kola Prve HNL, Lokomotiva i Hajduk su u Zagrebu odigrali 3-3 (1-1), iako su pet od šest pogodaka postigli gostujući igrači.

gol expired Čak i ako je bio penal za Hajduk, to nije razlog neuspjeha: Obrana je lošiji dio momčadi, bizarne pogreške nisu novost divider

HNL golovi: Lokomotiva - Hajduk 1:0 (Elez)

Lokomotiva je u 11. minuti povela autogolom Josipa Eleza. Izjednačio je Marko Livaja u 33. minuti. Novo vodstvo Lokomotivi donio je Mateo Marić u 63. minuti. S dva pogotka Jana Mlakara, u 77. i 81. minuti, Splićani su preokretom poveli sa 3-2, da bi u 86. minuti Nikola Katić pogodio vlastitu mrežu za konačnih 3-3.

HNL golovi: Lokomotiva - Hajduk 1:1 (Livaja)

Hajduk je sa 34 boda ostao na trećem mjestu, tri boda iza vodeće Rijeke i dva boda iza Osijeka. Dinamo je četvrti s 31 bodom i dvije utakmice manje. Lokomotiva je sa 24 boda na šestoj poziciji.

Od početka utakmice Hajduk je pokazao da je došao u Zagreb po nova tri boda. U 3. minuti je udarac glavom Nikole Katića otišao iznad grede, baš kao i pokušaj Marka Livaje iz slobonog udarca u petoj minuti. I onda je u 11. minuti uslijedio šok za goste.

HNL Golovi: Lokomotiva - Hajduk 2:1 (Marić)

Branimir Cipetić je sa desnog boka uputio oštar ubačaj pred Hajdukova vrata. Iako tamo nije bilo nikoga od Lokomotivinih napadača Josip Elez je pokušao izbiti loptu, ali ju je nespretno zahvatio i umjesto u polje poslao pokraj nemoćnog Lovre Kalinića u mrežu za Lokomotivino vodstvo.

Hajduk nije posustajao. Tražila je Dambrauskasova momčad izjednačenje, ali se Splićanima na putu prema pogotku ispriječio Krševan Santini. Odličnu akciju izveo je Hajduk u 23. minuti, kad je Filip Krovinović pobjegao domaćoj obrani i dobro pucao, ali mu je Santini ušao u šut i obranio. Na odbijenu loptu natrčao je Dario Melnjak, ali je Santini zaustavio i njegov pokušaj.

HNL golovi: Lokomotiva - Hajduk 2:2 (Mlakar)

Već u sljedećoj minuti opet je Santini bio na iskušenju, kad se Livaja oslobodio na desnoj strani, pucao, ali je Lokomotivin vratar još jednom obranio.

Hajdukova inicijativa konačno je donijela rezultat u 33. minuti. Osvojena lopta Hajdukovih igrača na 30-ak metara od svog gola pokrenula je kontranapad u kojem je Emir Sahiti preciznom dugom loptom izbacio Livaju, a ovaj postigao svoj 13. prvenstveni pogodak u ovoj sezoni prebacivši istrčalog Santinija.

Valdas Dambrauskas je u poluvremenu promijenio vratara, Lovru Kalinića zamijenio je Danijel Subašić koji je nakon deset godina ponovno dobio priliku braniti u hrvatskom nogometnom prvenstvu. No, povratnički nastup nije dobro počeo za jednog od junaka na hrvatskom putu do srebrnog odličja na SP-u u Rusiji.

HNL golovi: Lokomotiva - Hajduk 2:3 (Mlakar)

U 63. minuti Aliyu je s desnog boka ubacio loptu prema rubu kaznenog prostora, a Mateo Marić je udarcem iz prve pogodio uz lijevu vratnicu Hajdukovog gola za novo vodstvo Lokomotive.

Već u sljedećem napadu Hajduk je mogao izjednačiti, ali je Livajin udarac ponovno obranio Santini. U 69. minuti gosti iz tri prilike nisu uspjeli postići pogodak. Prvo je Livajin udarac glavom završio na gredi, na odbijenu loptu natrčao je Ljubičić, koji je ušao na početku drugog poluvremena, ali je njegov udarac glavom obranio Santini, da bi na novi odbijanac Ljubičić nogom poslao loptu pokraj gola.

U 74. minuti je priliku za treći pogodak imala Lokomotiva. Aliyu je imao čist udarac, ali je pucao ravno u Subašića.

Tri minute poslije Hajduk je došao do izjednačenja. Marko Livaja je bio začetnik akcije, kad je prebacio Lokomotivinu obranu, a njegovu loptu pratio Ljubičić, prošao s desne strane u kazneni prostor, zavrnuo prema sredini, gdje je natrčao Jan Mlakar i pogodio nebranjenu mrežu.

HNL golovi: Lokomotiva - Hajduk 3:3 (Katić)

Potpuni preokret dogodio se u 81. minuti. Slična akcija Splićana, ovoga puta s lijeve strane. Livaja je s čovjekom na leđima prihvatio loptu i na lijevom boku izbacio Melnjaka. Ovaj je ubacio u sredinu, gdje je opet bio Mlakar. Slovenac je tako po drugi put ove sezone postigao dva pogotka Lokomotivi u Kranjčevićevoj, baš kao i u prvom kolu, ali je oba puta Hajduk osvojio samo bod.

Lokomotiva je, naime, došla do izjednačenja u 86. minuti, ponovno zahvaljujući nespretnoj reakciji Hajdukove obrane, odnosno Nikole Katića. Na ubačaj s desne strane pokušao je izbiti ispred Tucija, ali je od njegove potkoljenice lopta otišla preko Subašića i završila u mreži.

Utakmicu na nogometnom stadionu Zagreb u Kranjčevićevoj ulici sudio je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

LOKOMOTIVA - HAJDUK 3:3

Strijelci: 1-0 Josip Elez (11-ag), 1-1 Marko Livaja (34), 2-1 Mateo Marić (63), 2-2 Jan Mlakar (77), 2-3 Jan Mlakar (81), 3-3 Nikola Katić (86-ag)

Lokomotiva - Hajduk 3:3

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider