Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Čak i ako je bio penal za Hajduk, to nije razlog neuspjeha: Obrana je lošiji dio momčadi, bizarne pogreške nisu novost

Hajdukov niz pobjeda zaustavljen je na bizaran način u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajdukova serija pobjeda stala je u Kranjčevićevoj. Splićani su u ludoj utakmici remizirali (3:3) protiv Lokomotive, i to na nevjerojatniji način, u najmanju ruku jako bizaran. Gosti su postigli čak dva autogola, i to brutalna.

Prvo je Elez zakucao loptu u vlastitu mrežu praktički ničim izazvan, a u posljednjim trenucima utakmice sličnu je pogrešku napravio Katić. Umjesto da izbiju loptu preko tribina, Hajdukovi stoperi proparali su vlastitu mrežu.

gol expired VIDEO Je li bio penal za Hajduk protiv Lokomotive? Pejin kaže da nije divider

Lokomotiva je dvaput vodila, Hajduk se vraćao i naposljetku je u završnici utakmice preokrenuo na 3:2. Činilo se da će upisati šestu pobjedu zaredom, a onda je Katić nespretnom reakcijom poništio cjelokupan napor Bijelih, i bacio u sjenu Subašićev povratak na vrata u hrvatskoj ligi nakon deset godina.

Bizarni autogolovi

Taj drugi autogol puno je teže pao gostima jer se dogodio u finišu utakmice i više nije bilo puno vremena za novi preokret.

Kad se činilo da je infarktima došao kraj i da više nema vremena za novu promjenu, dogodila se sporna situacija oko koje će zacijelo biti puno polemike.

Hajduk je u zadnjim sekundama uspio složiti jednu akciju preko lijeve strane, Biuk je prošao Cipetića i krenuo prema vratima Santinija, koji je odlično branio i bio je ponajbolji igrač utakmice.

gol expired VIDEO Ovako je Hajduk zabio sam sebi dva gola: Prvo Elez, a onda Katić divider

Cipetić je ostao za leđima Biuka, koji je pao nakon duela. Sam pad nije toliko sporan, čini se da nije prekršaj, ali ostaje sporno je li Cipetić loptu dodirnuo rukom i ako jest, a čini se da jest, je li taj dodir za najstrožu kaznu.

Igrači Hajduka okružili su glavnog suca Tihomira Pejina i prilično žustro tražili jedanaesterac. Pejin ih je umirivao pokazavši da VAR provjerava situaciju. Zdenko Lovrić je procijenio da to nije jedanaesterac.

Čak i ako je bio penal, to nije glavni razlog Hajdukova neuspjeha

E, sad, teško je reći jer snimci nisu bili baš najbolji, treba pričekati bolje kutove. Prvi dojam je da je Cipetić dirao loptu i da joj je promijenio smjer. Vidjet ćemo što će reći sudačke analize.

Situacije oko igranja rukom i procjene što jest, a što nije jedanaesterac, ostaju najmučnijim dijelom nogometne igre. Svjedoci smo da suci iste ili slične situacije nerijetko procjenjuju dijametralno suprotno, čime se produbljuju sumnje i podižu tenzije.

Može li Dinamo izbaciti sudionika Lige prvaka u nokaut fazi EL?

Ukupno glasova:

Ipak, čak i ako se pokaže da su suci pogriješili, ta pogreška neće biti glavni razlog Hajdukova neuspjeha u Kranječevićevoj.

Remi je došao u trenutku velike euforije nakon trijumfa protiv Dinama u Maksimiru i moguće je da će stišati nastali entuzijazam. Da je Hajduk slavio, taj preokret mirne duše mogao bi se nazvati šampionskim jer tako izvojevane pobjede obično naznačuju velike stvari.

Obrana lošiji dio momčadi, to nije od jučer

No dogodio se kiks koji okreće priču. Kada se na ovaj način ispusti pobjeda, to može i ne mora biti negativan znak, ali sigurno peče. Ta dva boda mogla bi dosta nedostajati, ne samo u rezultatskom smislu već i psihološkom.

Naravno da je preprano bilo što zaključivati, no ako Hajduk želi biti prvak, ovakve propuste mora svesti na minimum, da ne kažem da mu se ne smiju događati.

Nakon remija s Lokomotivom pobjeda protiv Dinama ipak je pomućena. I ova utakmica pokazuje da je pred Valdasom Dambrauskasom još dosta posla. Sve svesti samo na nevjerojatan peh bilo bi jako opasno.

Nije sve plod slučajnosti, velikih pogrešaka bilo je i prije. Ne mogu svi feleri nestati preko noći, obrana je bila i ostaje slabiji dio momčadi. Hajduk još uvijek boluje od dječjih bolesti. Ako želi do naslova prvaka, mora ih hitno preboljeti. Zimski prijelazni rok bit će idealna prilika.

HNL golovi: Lokomotiva - Hajduk 3:3

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider